ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ ΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα η σ.ε. του μπλόκου των Τεμπών καλώντας για μια ακόμη φορά τον πρωθυπουργό να ξεκινήσει ουσιαστικό διάλογο με τον αγροτικό κόσμο της χώρας, μακριά από προσπάθειες διάσπασης και συκοφάντησης του αγροτικού κινήματος. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Το συντονιστικό των Τεμπών, σε απόλυτη συνεννόηση με αρκετά μπλόκα ανά την Ελλάδα και με σεβασμό στην ταυτότητα των μπλόκων, πήρε την πρωτοβουλία και απέστειλε, την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016, στο γραφείο του Πρωθυπουργού καθώς και στα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής, τις προτάσεις για το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής , αποδεικνύοντας έτσι ότι οι αγρότες έχουν άποψη και θέση για την επίλυση του αγροτικού θέματος.

Ο αγροκτηνοτροφικός κόσμος παράγει πλούτο, θέλει και πρέπει να είναι παρόν γιατί το χρειάζεται η χώρα μας. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα δεχθεί μέτρα και σχέδια που βάζουν «ταφόπλακα» στον πρωτογενή τομέα.

Η πρόσκληση του Πρωθυπουργού είναι γεγονός αλλά οι Υπουργοί και κυβερνητικά στελέχη , δυναμιτίζουν και απομακρύνουν την συνάντηση κατηγορώντας  μας  ως φοροφυγάδες ,ότι υπάρχουν ακραία στοιχεία ανάμεσά μας και ότι δεν επιθυμούμε λύσεις.

Επίσης τις τελευταίες μέρες, γίνονται διεργασίες και πράξεις διάσπασης του αγροτικού κινήματος, από πρόθυμους συνάδελφους μας, όπως άλλωστε είδαμε και σε παλαιότερες αγροτικές κινητοποιήσεις μας.

Καταλήγοντας, ξέρουμε όλοι εμείς που βρισκόμαστε στο δρόμο, ότι το ασφαλιστικό πρέπει να λυθεί, στο φορολογικό πρέπει να συμμετέχουμε και εμείς. Το δε κόστος παραγωγής είναι το πρωτεύον για την ανάπτυξη, καθώς και η αναγνώριση του επαγγέλματος του αγροκτηνοτρόφου.

Μένουμε στο δρόμο και συνεχίζουμε τον αγώνα απέναντι στην κυβέρνηση, απορρίπτοντας το σχέδιο της.

Αναμένουμε όμως από τον Πρωθυπουργό τις επόμενες μέρες την πρωτοβουλία για ουσιαστική συζήτηση με βάση τις προτάσεις που έχουμε καταθέσει”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ