Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ: ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΝΟΧΗ

 

«Οφείλουμε να διαβεβαιώσουμε τους πάντες πως δεν πρόκειται να ξεχάσουμε την σφαγή, την ηρωική θυσία της 16ης Φεβρουαρίου του 1943». Τα παραπάνω υποστήριξε ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου μιλώντας στην 73η επέτειο από την σφαγή στο Δομένικο.

«Οφείλουμε όλοι μας να μην ξεχνάμε και τις αιτίες που γέννησαν το κακό. Τις αιτίες που γέννησαν τον φασισμό, ο οποίος με τρόπο ολοκληρωτικό πότισε με το αίμα εκατομμυρίων αθώων τα εδάφη της Ευρώπης. Η αμφισβήτηση της δημοκρατίας, του μοναδικού πολιτεύματος που μπορεί να οδηγήσει στην πρόοδο, την ανάπτυξη και την ευημερία γεννάει «τέρατα» σαν αυτά που αιματοκύλησαν την Ευρώπη, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου», επεσήμανε ο κ. Ευαγγέλου, στέλνοντας μήνυμα αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Ευρώπη εξαιτίας του προσφυγικού προβλήματος:

«Από αυτόν εδώ τον τόπο, από αυτά εδώ τα ματωμένα χώματα, απευθύνω έκκληση προς όλους τους Ευρωπαίους ηγέτες να δώσουν άμεση λύση στο προσφυγικό, ενώνοντας τους λαούς και όχι υψώνοντας φράχτες μίσους και διαίρεσης.

Υπάρχει ο κίνδυνος η διαίρεση αυτή, σε συνδυασμό με την επιβολή των ακραίων πολιτικών λιτότητας που έχουν καταδυναστεύσει τους λαούς του νότου να οδηγήσουν σε πλήρη αποσάθρωση του ευρωπαϊκού εδάφους με τελική συνέπεια την διάλυση της ευρωπαϊκής οικογένειας. Ένα τέτοιο σενάριο είναι σίγουρο πως θα άνοιγε και πάλι τον ασκό του Αιόλου με ότι αυτό συνεπάγεται για όλους μας.

Στο όνομα λοιπόν της ηρωικής θυσίας των συμπατριωτών μας, ας ενώσουμε τις φωνές μας απαιτώντας λύσεις πολιτικές στα μεγάλα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα της εποχής, διασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό την κοινωνική ευημερία και πρόοδο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ