Ο Κ. ΜΠΑΡΓΙΩΤΑΣ, Ο Π. ΠΟΛΑΚΗΣ, Ο ΦΡΑΠΕΣ, ΟΙ ΜΕΘ ΚΑΙ Η ΛΑΣΠΗ

Η απουσία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Π. Πολάκη, από τη συζήτηση ερώτησης του Κ. Μπαργιώτα για τις ΜΕΘ και οι καταγγελίες του Β. Κεγκέρογλου για απουσία του υπουργού επειδή έπινε καφέ στο κυλικείο της Βουλής αντί να είναι παρών στον κοινοβουλευτικό έλεγχο πυροδότησαν σκληρή κόντρα μεταξύ του Λαρισαίου βουλευτή και του κ. Πολάκη.

Την απουσία του κ. Πολάκη καυτηρίασε ο κ. Μπαργιώτας με ανακοίνωσή τυ στην οποία ανέφερε τα εξής:

«Φαίνεται πως για κάποιους ένας φραπές στο κυλικείο της Βουλής είναι σημαντικότερος από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Για πολλοστή φορά ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας ακύρωσε την συζήτηση επίκαιρης κοινοβουλευτικής ερώτησης, που αφορούσε την τραγική κατάσταση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, επικαλούμενος φόρτο εργασίας.

Επιδεικνύοντας πλήρη περιφρόνηση στο κοινοβούλιο, ο κ. Πολάκης άραξε κυριολεκτικά με τις ώρες στο καφενείο της Βουλής, απολαμβάνοντας τον φραπέ του, την ώρα που θα έπρεπε να παρευρίσκεται στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Στο μεταξύ, τα θύματα της γρίπης ξεπέρασαν τα εκατό, δεκάδες ασθενείς παραμένουν εκτός ΜΕΘ με κίνδυνο της ζωής τους, αλλά ο «πολύς» κ. Πολάκης δε νιώθει την ανάγκη να ενημερώσει ούτε τη Βουλή, ούτε την κοινωνία. Δεν δείχνει καν να αντιλαμβάνεται το θεσμικό του ρόλο, ούτε και τις ολέθριες επιπτώσεις που έχει η ανεπάρκεια του.

Ο Π. ΠΟΛΑΚΗΣ

Ο Παύλος Πολάκης με δήλωσή του κάνει λόγο για αήθη επίθεση σε βάρος του, από το Ποτάμι και συγκεκριμένα από το βουλευτή Λάρισας Κώστα Μπαργιώτα. Αναλυτικά στη δήλωσή του με τίτλο “Η διαπλοκή, τα θιγόμενα συμφέροντα στην Υγεία και… η λάσπη του κου Μπαργιώτα”αναφέρει:

“Σε απάντηση της αήθους επίθεσης του Ποταμιού και συγκεκριμένα του κου Μπαργιώτα, εναντίον του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κου Πολάκη, αναφέρουμε τα εξής:

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κος Πολάκης είχε δηλώσει κώλυμα ως προς το να παραστεί στη συζήτηση της επίκαιρης κοινοβουλευτικής ερώτησης, από χθες, λόγω σύσκεψης, η οποία είχε προγραμματιστεί για σήμερα το πρωί, κατά την οποία θα γινόταν η προετοιμασία των τελικών ρυθμίσεων του νομοσχεδίου για την Υγεία, το οποίο εισέρχεται προς συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής, αύριο Παρασκευή.

Λόγω της σημερινής κατάληψης των εισόδων του Υπουργείου Υγείας, από ολιγομελή ομάδα της ΠΟΕΔΗΝ, για την οποία δεν είχε υπάρξει προειδοποίηση, η σύσκεψη αναβλήθηκε για το μεσημέρι. Δεδομένων των εκτάκτων συνθηκών, ο Αναπληρωτής Υπουργός μετέβη στη Βουλή, προκειμένου να προμηθευτεί απαραίτητα έγγραφα και κατόπιν μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου για συνάντηση εργασίας.

Είναι σαφές ότι στις όχθες του Ποταμιού, λόγω πτώσης της «στάθμης» του, η λάσπη περισσεύει. Φυσικά, στόχος της λάσπης, εκτός από τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, είναι το νομοσχέδιο για την Υγεία, καθώς και η εκ βάθρων αλλαγή του συστήματος προμηθειών, η οποία θα βγάλει το μακρύ χέρι της διαπλοκής μέσα από την τσέπη του Ελληνικού Λαού”.

ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΠΑΡΓΙΩΤΑ

Την απάντηση Πολάκη δεν άφησε ασχολίαστη ο κ. Μπαργιώτας ο οποίος ανέφερε:

«Ο κ. Πολάκης επιβεβαιώνει πλήρως αυτά που καταγγείλαμε: πως αντί να βρίσκεται στην αίθουσα, βρισκόταν στο καφενείο της Βουλής την ώρα της προγραμματισμένης από καιρό συζήτησης για τις ΜΕΘ, την οποία συστηματικά αποφεύγει. Ο κ Πολάκης επιδεικτικά περιφρονεί την κοινοβουλευτική διαδικασία. Σήμερα, λέει τον έπιασε η ΠΟΕΔΗΝ στον ύπνο και πήγε για καφέ. Τις προηγούμενες τέσσερις φορές τι συνέβη άραγε; Τα υπόλοιπα θα τα πούμε μόλις βρει χρόνο να περάσει και από την αίθουσα της Βουλής».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com