ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ;

Ανακοίνωση με αφορμή την ενέργεια της ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα σε πολύεκνη οικογένεια με 9 παιδιά στον Αμπελώνα εξέδωσε η παράταξη Δράση Πολιτών, ζητώντας την άμεση επέμβαση του δήμου για να επανασυνδεθεί το ρεύμα στη συγκεκριμένη οικογένεια που αδυνατεί να πληρώσει.

Στην ανακοίνωση που υπογράφουν ο επικεφαλής Στ. Ροντούλης και οι σύμβουλοι Θ. Λάππας και Ανδ. Ξηρομερίτης αναφέρονται τα εξής:

«Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε, όπως άλλωστε είναι φυσικό, η είδηση της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος σε υπερπολύτεκνη οικογένεια 9 παιδιών από τον Αμπελώνα.

Χειρότερη εντύπωση, όμως, προκλήθηκε από την πλήρη αφασία με την οποία αντιμετώπισε το γεγονός αυτό η δημοτική αρχή του τόπου.

Πλήρης σιωπή και απάθεια. Αντί να κινητοποιηθεί σύμπασα η δημοτική αρχή, για να βοηθήσει εμπράκτως μια οικογένεια – αιμοδότη του ελληνικού έθνους, επικράτησε η αφωνία και η αδιαφορία. Αντί να κινητοποιηθούν οι προνοιακές δομές του Δήμου και ο ΟΚΠΔΤ, για να φανεί εμπράκτως η κοινωνική μέριμνα και η κοινωνική αλληλεγγύη σε τοπικό επίπεδο, προτιμήθηκε η αποστασιοποίηση από το πρόβλημα και ο ωχαδερφισμός.

Ας μην παραπονιόμαστε, όμως. Οι φωστήρες της δημοτικής αρχής ασχολούνται τώρα, με πυρετώδεις ρυθμούς, με τα καρναβάλια. Δεν έχουν καιρό για χάσιμο. Πρέπει να στήσουν πάλι την τέντα στην πλατεία του Τυρνάβου και αυτές οι καρναβαλικές φροντίδες απορροφούν όλη τους τη δημιουργικότητα. Δεν έχουν χρόνο να σκεφτούν και να συνδράμουν μια πονεμένη υπερπολύτεκνη οικογένεια.

Κρίμα. Η συμπεριφορά της δημοτικής αρχής προσβάλλει κάθε έννοια ανθρωπισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης. Το σύνθημα του κ. Σαρχώση, «πρώτα ο πολίτης», έγινε «τελευταίος ο πολίτης». Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ του Τυρνάβου είναι καλοί στα λόγια, αλλά απαράδεκτοι και ανίκανοι στα έργα.

Η ευαισθησία των υπευθύνων φαίνεται πως εξαντλείται μόνο για τους λαθρομετανάστες και για τις αποφάσεις μεταφοράς των αποθεματικών του Δήμου στην κυβερνητική νομενκλατούρα. Όταν πρόκειται για Έλληνες, και μάλιστα πολύτεκνους, ο παχυδερμισμός έρχεται στο προσκήνιο, έστω και μασκαρεμένος ενόψει της Αποκριάς.

Καλά μασκαρέματα, κύριοι της δημοτικής αρχής».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ