ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ Α/ΒΑΘΜΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Νέοι Αναπληρωτές Διευθυντές α/βαθμιας Εκπαίδευσης στις 4 διευθύνσεις των νομών της Θεσσαλίας ορίστηκαν σήμερα μετά από σχετική απόφαση του ΑΠΥΣΠΕ.

Οι αναπληρωτές είναι:

Μαγνησίας,Καζανίδου Μερόπη διευθύντρια του 14ου Δ.Σ. Βόλου.

Τρικάλων, Λάπα Κωνσταντίνα διευθύντρια του 30ου Δ.Σ. Τρικάλων.

Λάρισας, Μπαλής Αστέριος διευθυντής του 14ου Δ.Σ. Λάρισας.

Καρδίτσας, Γκιουλέκας Αθανάσιος διευθυντής του 3ου Δ.Σ. Καρδίτσας.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ Γ. ΝΑΣΤΟΥ

ναστοςΕν τω μεταξύ πρόταση που αφορά την επιλογή των νέων αναπληρωτών διευθυντών εκπαίδευσης, κατέθεσε κατά τη διάρκεια του συμβουλίου και πριν την εισήγηση της προέδρου ο αιρετός του ΑΠΥΣΠΕ Γιώργος Νάστος. Στην πρότασή του ανέφερε τα εξής:

«Ο νέος νόμος για την επιλογή των διευθυντών εκπαίδευσης προβλέπει τρεις φάσεις, αυτήν της μοριοδότησης των προσόντων των υποψηφίων, της ψηφοφορίας από τους εκλέκτορες και τέλος της συνέντευξης.

Κατόπιν τοποθετούνται σε πίνακα τα ονόματα όλων των υποψηφίων, ανάλογα με το σύνολο των μορίων της τριπλής διαδικασίας. Ο πρώτος στη λίστα γίνεται τελικά διευθυντής εκπαίδευσης.

Για τη διαδικασία των αναπληρωτών διευθυντών εκπαίδευσης αρχικά ο νόμος και κατόπιν η σχετική εγκύκλιος του 2014 προέβλεπε πρόταση του διευθυντή εκπαίδευσης, εισήγηση του Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. και τελικά τοποθέτηση με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης.

Θεωρώ πως υπάρχει κενό στο νόμο. Εφόσον υπάρχει πρώτος που γίνεται διευθυντής με βάση τη διαδικασία που προβλέπει ο νέος νόμος, ο δεύτερος θα πρέπει να γίνεται ο αναπληρωτής του. Η λίστα υπάρχει και θα έπρεπε να είχε αλλάξει πιστεύω προς την κατεύθυνση και το πνεύμα του νέου νόμου. Όχι δύο μέτρα και δύο σταθμά».

Η πρόταση δεν έγινε δεκτή με το επιχείρημα του δεσμευτικού νόμου και της εγκυκλίου του 2014, με αποτέλεσμα ο κ. Νάστος να το θεωρεί λάθος και σε αντίθετη κατεύθυνση του νέου νόμου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ