ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΞΑΛΚΟ

Δεύτερη παράσταση διαμαρτυρίας, αυτή τη φορά, έξω από το εργοστάσιο της ΕΞΑΛΚΟ στο κόμβο της ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ, όπου βρίσκονται και τα κεντρικά γραφεία της παραπάνω βιομηχανίας, πραγματοποίησε η Ένωση Εργατοτεχνιτών Μετάλλου Ν. Λάρισας για τις 2 απολύσεις μεταλλεργατών που έκανε η εργοδοσία στις 8 Φεβρουαρίου,

στο άλλο εργοστάσιο της ΕΞΑΛΚΟ στη Γυρτώνη, λίγες μέρες μετά την μεγάλη πανελλαδική απεργία.

Η διαμαρτυρία αυτή της Ένωσης Εργατοτεχνιτών Μετάλλου Ν. Λάρισας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της, “με δεκάδες άλλους εργαζόμενους άλλων κλάδων και σωματείων, που δήλωσαν την αμέριστη συμπαράσταση στους εργαζόμενους που απολύθηκαν και αφορά καθαρά συνδικαλιστικές διώξεις, έρχεται ως συνέχεια της πρώτης διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε τη προηγούμενη βδομάδα στο εργοστάσιο της ΕΞΑΛΚΟ στη Γυρτώνη”.

«Η Ένωση Εργατοτεχνιτών Μετάλλου δηλώνει ότι θα συνεχίσει τη κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενάντια στην προκλητική στάση της εργοδοσίας της ΕΞΑΛΚΟ, η οποία προσπαθεί να επιβάλλει «σιγήν νεκροταφείου» στους συναδέλφους μεταλλεργάτες της επιχείρησης, να τους τρομοκρατήσει  και να τους «προειδοποιήσει» ότι όποιος σηκώνει κεφάλι, όποιος κινητοποιείται, όποιος απεργεί, θα πάρει το δρόμο της απόλυσης.

Η φωνή των εργατών δεν πρέπει να ακούει σε αυτά τα κελεύσματα της εργοδοσίας , αλλά να προτάσσει την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Αυτή η στάση της εργοδοσίας, πρέπει να βρει την απάντηση όλων των εργατών και των λαϊκών στρωμάτων της πόλης μας.

Ως Ένωση Εργατοτεχνιτών Μετάλλου Ν. Λάρισας θα συνεχίσουμε και θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ