ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

Εν αναμονή των κινήσεων της κυβέρνησης είναι οι αγρότες στα μπλόκα όλης της χώρας και με δεδομένο ότι συμπληρώνουν ένα μήνα στο δρόμο είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι εκείνο που τους προβληματίζει είναι τα επόμενα βήματά τους.

Αυτά ακριβώς τα βήματα αναμένεται να συζητήσουν το μεσημέρι της Κυριακής οι εκπρόσωποι μπλόκων που θα πάρουν μέρος στη σύσκεψη της πανελλαδικής επιτροπής μπλόκων που θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα της σ.ε. του μπλόκου της Νίκαιας. Παράλληλα η ίδια σ.ε. συγκαλεί αύριο σύσκεψη φορέων της Θεσσαλίας για να δει και τις διαθέσεις των άλλων κοινωνικών ομάδων, εν και το μήνυμα που στέλνουν γνωστοί συνδικαλιστές είναι ότι το μπλόκο της Νίκαιας θα συνεχίσει να κλιμακώνει τον αγώνα μέχρι να αναγκάσει την κυβέρνηση να πάρει πίσω τις ρυθμίσεις που προωθεί σε φορολογικό και ασφαλιστικό. Εξυπακούεται ότι η πλειοψηφία των αγροτών στο μπλόκο της Νίκαιας απορρίπτουν το ενδεχόμενο συνάντησης με τον πρωθυπουργό.

ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

Και ενώ στη Νίκαια απορρίπτουν τη συνάντηση με τον κ. Τσίπρα, η σ.ε. στα Τέμπη επενδύει πολλά στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να γνωρίζει πότε και αν θα πραγματοποιηθεί και με ποια σύνθεση αυτή η συνάντηση. Οι αγρότες από το μπλόκο των Τεμπών έστειλαν τις προτάσεις τους στον πρωθυπουργό και περιμένουν το πράσινο φως για συνάντηση από το Μαξίμου.

Πάντως αυτή η κωλυσιεργία που παρατηρείται από την πλευρά της κυβέρνησης και οι υποχωρήσεις που έχουν γίνει από την πλευρά των αγροτών στο κείμενο θέσεων, σε συνάρτηση με την κούραση που είναι φυσικό επακόλουθο των πολυήμερων κινητοποιήσεων προκαλούν έντονο προβληματισμό στους κόλπους των αγροτών που τρέμουν στην ιδέα να αποχωρήσουν από το μπλόκο με άδεια χέρια.

Γιάννης Παιδής

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ