ΤΗΝ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΠΡΟΩΘΕΙ Η ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Η Ένωση Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών (Ε.Τ.Ε) αντιπροσωπεύει 4000 περίπου καθηγητές και τα μέλη της εργάζονται κυρίως στη  Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, με αντικείμενο τη διδασκαλία τεχνολογικών μαθημάτων σε Γυμνάσια, Λύκεια και Επαγγελματικά Λύκεια και αποτελούν ένα σημαντικό μέρος των εκπαιδευτικών τεχνικών ειδικοτήτων στην Ελλάδα.

Μέλη της Ένωσής μας, επίσης, διδάσκουν και στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή ασκούν το επάγγελμα του Πτυχιούχου Μηχανικού.

Είναι όλοι απόφοιτοι της μοναδικής σχολής εκπαιδευτικών τεχνικών ειδικοτήτων για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα, της ΑΣΕΤΕΜ/ΣΕΛΕΤΕ που δημιουργήθηκε υπό την αιγίδα της UNESCO το 1959 (Ν.Δ. 3971/1959), με σκοπό την προώθηση της τεχνολογικής παιδείας των νέων και την ανάπτυξη της χώρας.

Η ΑΣΕΤΕΜ/ΣΕΛΕΤΕ και ΑΣΠΑΙΤΕ εκπαίδευσε για 50 και πλέον χρόνια καθηγητές για τη διδασκαλία των τεχνολογικών μαθημάτων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Η Ένωση Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών, είναι μια επιστημονική ένωση η οποία διεξάγει έρευνες και προτείνει θέματα που αφορούν την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση στην Ελλάδα παράλληλα με την οργάνωση συνεδρίων, συναντήσεων και συνεδρίων.

Σκοποί της Ένωσης είναι :

– Η πνευματική εξύψωση και η κοινωνική αναγνώριση του ρόλου του εκπαιδευτικού.

– Η εξύψωση της επιστημονικής, τεχνολογικής και εκπαιδευτικής στάθμης των μελών της.

– Η συμβολή στην ανάπτυξη της τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης της χώρας μας.

Η Ε.Τ.Ε έχει τοπικά παραρτήματα στην ελληνική περιφέρεια και είναι επίσης μέλος της παγκόσμιας οργάνωσης WOCATE (Παγκόσμιο Συμβούλιο των Ενώσεων για την τεχνολογική εκπαίδευση), η οποία έχει μέλη σε 26 χώρες και αποστολή την προώθηση και ανάπτυξη της τεχνολογικής εκπαίδευσης παγκοσμίως.

Γίνεται μια προσπάθεια επανίδρυσης του Παραρτήματος Λάρισας και για το σκοπό αυτό καλούνται οι πτυχιούχοι της ΑΣΕΤΕΜ/ΣΕΛΕΤΕ και ΑΣΠΑΙΤΕ που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο νομό να πάρουν μέρος στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016, ώρα 19:00 στα γραφεία της ΕΛΜΕ Λάρισας, οδός Λαπιθών 6, 2ος όροφος.

Όσο πιο πολλοί τόσο πιο καλά και δυνατά. Η ισχύς είναι στην ένωση.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6974564061, 6944447853.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ