Κ. ΜΠΑΡΓΙΩΤΑΣ: Η  ΛΙΣΤΟΜΑΧΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ. ΤΑ ΣΥΣΚΟΤΙΖΕΙ

Στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και τον Δημήτρη Τάκη συμμετείχε σήμερα ο βουλευτής Λάρισας με το Ποτάμι, κ. Κώστας Μπαργιώτας.

Ερωτηθείς για το αγροτικό υπογράμμισε τον διαχρονικά κακό χειρισμό του αγροτικού ζητήματος και των αγροτών από τον πολιτικό κόσμο, που χειραγωγούσε τους αγρότες προς ίδιον όφελος με αποκορύφωμα το «πακέτο Χατζηγάκη». Ο κ. Μπαργιώτας τόνισε ότι «ακόμα και σήμερα η κυβέρνηση δια μέσω του αρμόδιου Υπουργού, έφτασε στο σημείο να λέει ότι δεν θα εφαρμόσει τροπολογία που έφερε ο ίδιος για την επιστροφή των ποσών από το πακέτο Χατζηγάκη, για να μην πληρώσουν οι αγρότες. Όλες οι αντιπολιτεύσεις ιστορικά στην Ελλάδα, χάιδευαν τα αυτιά των αγροτών, με μόνη εξαίρεση ως τώρα τον κ. Μητσοτάκη. Οι αγρότες έχουν δίκιο να πιέζονται ειδικά αυτή την περίοδο με την σύμπτωση τριών πραγμάτων: Την αύξηση του κόστους παραγωγής, που είναι απρονοησία της κυβέρνησης, την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και της φορολογίας. Υπάρχουν τρόποι να αλλάξουν αυτά κι ήμασταν οι πρώτοι που προτείναμε σταδιακή εφαρμογή. Όμως, για κανένα λόγο δεν μπορεί να αποδέχεται κάποιος το κλείσιμο των δρόμων που στρέφει κοινωνικές ομάδες εναντίον των αγροτών και κάνει μεγάλη ζημιά στην εθνική οικονομία».

Σε σχέση με τη λίστα Μπόργιαν, αναφέρθηκε στις ευθύνες και της προηγούμενης, αλλά και της τωρινής κυβέρνησης και στον τρόπο που χρησιμοποιεί τις διάφορες κατά καιρούς λίστες, λέγοντας χαρακτηριστικά «Η διαμάχη γύρω από τις λίστες έχει συγκεκριμένο σκοπό και συγκεκριμένη επικοινωνιακή χρήση. Υπάρχει σαφώς απροθυμία των προηγούμενων κυβερνήσεων να ασχοληθούν σοβαρά με τις λίστες και να τις ξεδιαλύνουν, υπάρχει σαφώς η αδυναμία της ελληνικής δικαιοσύνης να επεξεργαστεί τα στοιχεία αυτών των λιστών και υπάρχει σαφώς η πολύ «επιτυχημένη» τακτική της κυβέρνησης κάθε φορά που ζορίζεται, να βγάζει συγκεκριμένα πράγματα στον αέρα –τη μία φορά τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και την άλλη τις λίστες-.

Έτσι όμως, ούτε προχωράμε την δημόσια συζήτηση, που σε μια μέρα όπως η σημερινή με εξαιρετικά νέα, όπως η συμφωνία για το Brexit μεταξύ Μ. Βρετανίας και Ευρώπης για το προσφυγικό και πολλά άλλα θέματα, συζητάμε αν υπήρχε η λίστα το 2013 ή αν έγινε το 2014. Υπάρχει σίγουρα θέμα λεηλασίας του δημόσιου χρήματος όλα τα προηγούμενα χρόνια, το οποίο πρέπει η ελληνική δικαιοσύνη και η ελληνική πολιτική να το διερευνήσουν και να το διαλευκάνουν.

Πρέπει όμως να πούμε στον ελληνικό λαό ότι αυτό που καλλιεργείται εντέχνως και πλαγίως ότι κάπου υπάρχει ένας θησαυρός δις σε κάποια τράπεζα της Ευρώπης, στον οποίο κάποια στιγμή θα βάλουμε χέρι και θα σωθούμε, είναι ψέμα. Δεν πρόκειται να λύσει καμία λίστα τα προβλήματα του ασφαλιστικού, να βγάλει τους αγρότες από τον δρόμο ή να τους δώσει χρήματα. Αυτό που πρέπει να συζητάμε και να ζητάμε μετ’ επιτάσεως είναι η βελτίωση και της ελληνικής δικαιοσύνης και των δυνατοτήτων διερεύνησης τέτοιων θεμάτων, καθαρά, να τα τελειώνουμε οριστικά και να μην επανέρχονται στην επικαιρότητα για λόγους που είναι πολιτικοί και όχι ουσιαστικοί».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ