ΘΑΝΑΤΩΣΗ 10 ΣΚΥΛΩΝ ΜΕ ΦΟΛΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΖΩΟΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

Ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλουν τη θανάτωση τουλάχιστον 10 σκύλων τον τελευταίο μήνα στη Νίκαια εξέδωσαν ζωόφιλοι της Νίκαιας που εκφράζουν την ενόχλησή τους για τη στάση αστυνομίας και δημοτικής αρχής του δήμου Κιλελέρ και υποστηρίζουν ότι θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη. Στην επιστολή τους αναφέρουν τα εξής:

«Με θλίψη μας τις τελευταίες μέρες γίναμε μάρτυρες μιας συντονισμένης επίθεσης κατά ζώων συντροφιάς στο δημοτικό διαμέρισμα της Νίκαιας.

Από τις 12/1/2016 μέχρι τις 14/2/2016 είχαμε σε κεντρικούς χώρους της Νίκαιας 12 περιστατικά σκύλων που δηλητηριάστηκαν, 10 από τα οποία απεβίωσαν.

Με την  από 17/02/2016 γνωμάτευσή του ο κτηνίατρος κ. Αθανάσιος Παπαποστόλου  αποφάνθηκε ότι όλες οι περιπτώσεις που ο ίδιος έτυχε να εξετάσει αφορούσαν δηλητηρίαση με φυτοφάρμακο μέσω τροφής.

Σε 2 περιστατικά φροντίσαμε να ειδοποιήσουμε την Αστυνομία, η οποία ωστόσο ουδέν έπραξε προφασιζόμενη ότι ο Δήμος οφείλει να την καλέσει για να επέμβει.

Απευθυνθήκαμε και στον Δήμο με τηλεφωνική ενημέρωση των εκπροσώπων του, αναφέροντας τα περιστατικά και επίσης καμία κίνηση δεν έγινε πέραν της συγκομιδής των νεκρών σωμάτων κάποιων ζώων, αντίθετα επέδειξαν πρωτοφανή αδιαφορία και απάθεια.

Επειδή πλέον η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε όριο.

Επειδή όπως φαίνεται όλο το Δημοτικό Διαμέρισμα Νίκαιας έχει γεμίσει δηλητηριασμένες τροφές σε σημείο να τίθεται ζήτημα δημόσιας υγείας. Ας σκεφτεί μόνο κανείς πόσα παιδάκια κυκλοφορούν καθημερινά στους χώρους αυτούς και κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να έρθουν σε επαφή με τα δηλητήρια που είναι τοσο τοξικά και μπορούν να απειλήσουν τόσο την υγεία όσο και τη ζωή τους.

Επειδή τέλος θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι, δεν ανεχόμαστε το βάρβαρο και άδικο αποδεκατισμό των ζώων και είμαστε αποφασισμένοι να σταματήσουμε αυτή την κτηνωδία και να αποδώσουμε ευθύνες εκεί που πρέπει.

Εντός των προσεχών ημερών θα καταθέσουμε μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας, που είναι ήδη ενήμερη για να την κατάσταση.

Πολιτισμός δεν είναι μόνο οι πλατείες και τα πάρκα αλλά ο σεβασμός προς κάθε έμβιο ον.

Νίκαια, 21 Φεβρουαρίου 2016».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ