ΣΕ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΩΝ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Σταματούν από αύριο Δευτέρα οι ιδιώτες μικροβιολόγοι της Λάρισας να εκτελούν παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ και ταυτόχρονα ξεκινούν επ’ αόριστο επίσχεση εργασίας διαμαρτυρόμενοι για την υποκοστολόγηση των ιατρικών πράξεων και διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους.

Στον αγώνα τους αυτό έχουν τη στήριξη του ιατρικού συλλόγου Λάρισας η διοίκηση του οποίου εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης στην οποία αναφέρονται τα εξής:

“Ο ιατρικός Σύλλογος Λάρισας στηρίζει την επ’ αόριστον επίσχεση και αναστολή εκτέλεσης παραπεμπτικών του ΕΟΠΥΥ, που αρχίζει από την Δευτέρα 22-2-2016, μετά από σχετική απόφαση της Ένωσης Μικροβιολόγων Βιοπαθολόγων Ιδιωτών Ν.Λάρισας.

Θεωρούμε πως η βιωσιμότητα των μικρών και μεσαίων εργαστηριών, καθώς  και η αξιοπιστία των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών εξετάσεων, ιδιαίτερα μετά από την τελευταία υποκοστολόγηση, είναι πλέον επισφαλής.

Η επιβίωση και η στήριξη των ατομικών ιατρικών εργαστηρίων αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας, καθώς εξυπηρετούν καθημερινά δεκάδες ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος διαχρονικά τους εκβιάζει, τους επιβάλλει νέα βάρη και δεν τους εξοφλεί τα δεδουλευμένα τους.

Ζητάμε και διεκδικούμε από τους αρμόδιους υπουργούς και τον ΕΟΠΥΥ:

  1. Πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών
  2. Εφαρμογή ορίων αναγραφής εξετάσεων ανά κατηγορία ιατρικής πράξης και ανά ειδικότητα (ΦΕΚ Β΄35/14-01-2015)
  3. Διαχωρισμός κωδικού μικρών-μεσαίων εργαστηρίων, από εκείνον των Διαγνωστικών Κέντρων και των Επιχειρηματικών Ομίλων.
  4. Δυνατότητα χρέωσης στον ασθενή ιατρικής επίσκεψης απ’ τον εργαστηριακό γιατρό στα ατομικά εργαστήρια (φυσικά πρόσωπα)
  5. Απόσυρση υποκοστολόγησης των τιμών των εργαστηριακών εξετάσεων(ΦΕΚ 2816/22-12-2015)
  6. Κατάργηση του clawback
  7. Συλλογικές συμβάσεις
  8. Να γίνουν άμεσα αποδεκτές οι θέσεις του ΠΙΣ, για ένα αμοιβαία αποδοτικό σύστημα ασφάλισης.

Τέλος, καλούμε όλα τα τοπικά ΜΜΕ σε συνέντευξη τύπου που θα δοθεί μαζί με την Ε.Μ.ΒΙ.Λ. Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ την Δευτέρα 22-2-2016 και ώρα 12μμ, στα γραφεία του Ι.Σ.Λ. (28ης Οκτωβρίου 43, 1ος όροφος).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ