“ΤΑ ΜΥΘΙΚΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ” ΣΤΟ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ

Την ξεχωριστή ταινία του Μπεν Ζάιτλιν “Τα Μυθικά Πλάσματα του Νότου”, προβάλλει την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου στις 19:00 και στις 21:30, η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, στο Χατζηγιάννειο.

Μεγάλο βραβείο στο Σάντανς, Χρυσή Κάμερα στις Κάννες και τέσσερις υποψηφιότητες όσκαρ, για μια σκληρή όσο κι αισιόδοξη ιστορία ενηλικίωσης.

Στοιχεία αλληγορίας και φαντασίας συνδυάζονται τρυφερά με το ρεαλιστικό δράμα, ενώ συγκλονιστική είναι η παρουσία της επτάχρονης την εποχή των γυρισμάτων Κουβενζανέ Γουάλις, της νεαρότερης υποψήφιας πρώτου γυναικείου ρόλου στα χρονικά των Όσκαρ.

Oνειρικές σκηνές, θαυμάσιες εικόνες, μικρά ταξίδια που στη γόνιμη παιδική φαντασία αποκτούν διαστάσεις Oδύσσειας.

Η Χασπάπι είναι έξι χρονών και ζει με τον πατέρα της στο Δέλτα του Μισσισιπή. Εκείνος την προετοιμάζει για τις ημέρες που δεν θα βρίσκεται εκεί για να την προστατέψει – και αυτές δεν αργούν. Όταν αρρωσταίνει ξαφνικά, ακραία φαινόμενα κάνουν την εμφάνισή τους: οι πάγοι λιώνουν, ξεσπούν καταιγίδες και η φύση απελευθερώνει προϊστορικά τέρατα. Στη δύσκολη αυτή συγκυρία, η Χασπάπι στρέφεται στην αναζήτηση της χαμένης της μητέρας.

Aμερικανική Δραματική 2012 | Έγχρωμη | Διάρκεια: 93′
Σκηνοθεσία Μπεν Ζάιτλιν με τους: Κουβενζανέ Γουάλις, Ντουάιτ Χένρι, Λέβι Ίστερλι
Γενική είσοδος: 4 ευρώ

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ