ΤΟ «ΑΔΥΣΩΠΗΤΟ ΜΙΣΟΣ»ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΟΥΗΛ

«Αδυσώπητο μίσος» είναι ο τίτλος του νέου ιστορικού μυθιστορήματος των Εκδόσεων ΓΕΡΜΑΝΟΣ που υπογράφει η Τέρψα Αγαθοκλέους Παπακώστα. Η παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα,

από το Δήμο Λαρισαίων, την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών, το Σύλλογο Κυπρίων Νομού Λάρισας και το Σύλλογο Μικρασιατών Λάρισας, το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016, στις 19:00, στην αίθουσα του Θεάτρου «ΟΥΗΛ».

Σύνοψη του βιβλίου:

1957-1959. Το απελευθερωτικό κίνημα των Ελληνοκυπρίων εναντίον της Μεγάλης Βρετανίας βρίσκεται στο αποκορύφωμά του. Η Έλυσα δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τη δράση της «Μαθητιώσας νεολαίας της Ε.Ο.Κ.Α.». Μαθήτρια εκείνη την εποχή του Λανιτείου Γυμνασίου Θηλέων Λεμεσού, συλλαμβάνεται μαζί με τη φίλη της Δάφνη από Τούρκους «Επικουρικούς» και οδηγείται στα κρατητήρια Λεμεσού και στα κατοχικά δικαστήρια των Άγγλων κατακτητών.

1959-1960. Το κυπριακό ζήτημα «λύνεται» στη Ζυρίχη. Η Συνθήκη της Ζυρίχης ορίζει την Ελλάδα, την Αγγλία και την Τουρκία εγγυήτριες δυνάμεις στο νεοσύστατο κράτος, ονομαζόμενο «Κυπριακή Δημοκρατία». Έκτοτε δεν μπόρεσε να απολαύσει ούτε μία στιγμή την ελευθερία για την οποία αγωνίστηκε αυτός ο ταλαίπωρος λαός • Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, υπό την προτροπή της Αγγλίας που εφαρμόζει τη γνωστή τακτική της που «διαίρει και βασίλευε» στο έπακρο, οι δύο κοινότητες αλληλοσπαράζονται και αλληλοσκοτώνονται έως ότου η Τουρκία πραγματοποιεί στρατιωτική εισβολή το 1974 και κατακρατεί παράνομα το 37% της Κυπριακής γης.

1957-1974. Μέσα στη χαώδη αυτή κατάσταση, δύο νέοι, η Λύδια και ο Κερέμ, ζουν τη δική τους αγάπη αψηφώντας τα πάθη και τα μίση. Γιατροί και οι δύο περιθάλπουν και Έλληνες και Τούρκους έως ότου πληρώνουν την αγάπη τους με το θάνατο. Εκείνο το θάνατο που επέφερε το «αδυσώπητο μίσος».

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com