ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΥΠΟΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ!

Κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τη βιωσιμότητα μικρών και μεσαίων εργαστηρίων και κάνοντας λόγο για «επισφαλή αποτελέσματα» των εργαστηριακών εξετάσεων των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ κυρίως μετά την πρόσφατη υποκοστολόγησή τους, εμφανίστηκε σήμερα

μιλώντας στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του ΙΣΛ κ. Γιαννακόπουλος, πλαισιωμένος από την πρόεδρο και τη γραμματέα της Ε.Μ.ΒΙ.Λ κ.κ Ρ. Σουλτούκη και Λ. Χελιδώνη.

Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε στα γραφεία του συλλόγου με αφορμή την επ’ αόριστον επίσχεση εργασίας της Ένωσης Μικροβιολόγων Βιοπαθολόγων Ιδιωτών του νομού που ξεκίνησε σήμερα με παράλληλη αναστολή εκτέλεσης παραπεμπτικών του ΕΟΠΥΥ ο κ. Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε στα τεράστια προβλήματα του κλάδου κάνοντας λόγο για εκβιασμούς, επιβολή νέων βαρών και ανεξόφλητα δεδουλευμένα που οδηγούν μαθηματικά σε «λουκέτο»!

«Πρόκειται για πλήρη ανικανότητα της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ, ενός γίγαντα με πήλινα πόδια», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση του προέδρου του ΙΣΛ ο οποίος περιγράφοντας την επιβίωση των ιατρικών εργαστηρίων ως «άμεση προτεραιότητα» του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας εξέφρασε την αμέριστη στήριξη στον αγώνα της Ε.Μ.ΒΙ.Λ καλώντας όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και την ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου να δώσουν λύση στα αιτήματα του κλάδου.

«Ο ΕΟΠΥΥ μας χρωστάει από το 2010, ενώ με τη νέα υποτιμολόγηση μιλάμε πλέον για επισφαλείς τιμές και κίνδυνο για τη δημόσια υγεία», υπογράμμισε με τη σειρά της και η πρόεδρος των Μικροβιολόγων Λάρισας Ράνια Σουλτούκη τονίζοντας τη διαφορετική χροιά των κινητοποιήσεων.

Πρακτικά πάντως το όλο βάρος θα πέσει έστω και προσωρινά στους ασφαλισμένους καθώς οι εξετάσεις θα γίνονται επί πληρωμή τοις μετρητοίς με την απόδειξη να υποβάλλεται ακολούθως στον ΕΟΠΥΥ για την καταβολή του σχετικού ποσού.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ