Κ. ΜΠΑΡΓΙΩΤΑΣ: ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ Ο ΓΟΝΙΜΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ

«Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτό των γόνιμων διαλόγων κι ακόμη και των συγκρούσεων. Έτσι συγκροτούνται οι πολιτικές και νομίζω ότι σε ένα τέτοιο δρόμο γόνιμο και παραγωγικό βρίσκεται το Ποτάμι. Ελπίζω η Δευτέρα να μας βρει πιο ισχυρούς και πιο ξεκάθαρους».

Με αυτή τη φράση συνοψίζεται η συνέντευξη που έδωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά FM και στην εκπομπή «Μαγκαζίνο του Σαββατοκύριακου»με την Κέλλυ Κοντογεώργη, ο βουλευτής Λάρισας με το Ποτάμι, κ. Κώστας Μπαργιώτας.

Η συζήτηση ξεκίνησε γύρω από το επερχόμενο συνέδριο του Ποταμιού, όπου ο κ. Μπαργιώτας τόνισε ότι «τα δημοκρατικά κόμματαόπως είναι το Ποτάμι, εκφράζουν πολιτική μεταξύ των διαφορετικών ή ακόμα και αποκλινόντων απόψεων που αυτά εκφράζουν.Σκοπός του συνεδρίου είναι να επιβεβαιώσει την ηγεσία του Σταύρου Θεοδωράκη στο Ποτάμι, να εκλέξει για πρώτη φορά όργανα, όπως κάτι πρωτοποριακό, την ΜΕΣΥΑ – τη Μεγάλη Συνάντηση των Αντιπροσώπων – αλλά και οργανωτικό γραμματέα. Το πιο σημαντικό όμωςγια μένα,πέρα από το οργανωτικό,είναι ότι θα πάρει αποφάσεις και θα χαράξει κατευθυντήρια πολιτική, τόσο όσον αφορά τις στρατηγικές επιδιώξεις όσο και τις πιθανές συμμαχίες για την επανίδρυση ή την μεγέθυνση αν θέλετε της κεντροαριστεράς».

Αναφερόμενος στη στάση του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη, είπε ότι «εξέφρασε μια πολύ λογική προσέγγιση σε ότι αφοράτο τι πρέπει να κάνει ένας αρχηγός ενός κόμματος που προβληματίζεται από το εκλογικό αποτέλεσμα και από το πολιτικό περιβάλλον, όπως αυτό διαμορφώνεται τον τελευταίο καιρό, με την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και από την αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να βρει έναν πιο κεντροαριστερό βηματισμό. Υπάρχουν καινούριες συνθήκες και πρέπει κι εμείς με τη σειρά μας να βρούμε τον ρόλο και την θέση μας στον ευρύτερο χώρο του κέντρου και να συζητήσουμε όχι μόνο το τι επιδιώκουμε σε σχέση με τα δυο μεγάλα κόμματα, αλλά και το τι θέλουμε σε επίπεδο των συνεργασιών στον χώρο του κέντρου το οποίο είναι ένα πολύ μεγάλο, ακανθώδες ζήτημα, γύρω από το οποίο εκφράζεται ένας πολύ γόνιμος προβληματισμός. Εδώ θα πρέπει να πω ότι συμφωνώ απόλυτα, με τον Σταύρο Θεοδωράκη, ότι οποιαδήποτε συμφωνία με κάποιο από τα σημερινά κόμματα, θα πρέπει να γίνει επί πολιτικών και όχι επί προσώπων ή κομμάτων. Θα πρέπει να συμφωνήσουμε τι θέλουμε να κάνουμε για τη χώρα και πως θα το υλοποιήσουμε και όσοι συμφωνούμε σε αυτό, είτε δεξιοί, είτε κεντρώοι ή αριστεροί, να συνεργαστούμε για να το επιτύχουμε».

Τέλος και με αφετηρία την εκλογή του κ. Μητσοτάκη στην αρχηγία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επεσήμανε ότι «ο κ. Μητσοτάκης έχει εκφράσει ένα λόγο φιλελεύθερο και κεντρώο και μάλιστα πολλές φορές υπερβαίνοντας τις παραδοσιακές θέσεις της κεντροαριστεράς όσον αφορά για παράδειγμα την σχέση ιδιωτικού-δημοσίου. Ο κ. Μητσοτάκης όμως, είναι κι αρχηγός ενός κόμματος του οποίου η «διαγωγή» μέχρι τώρα, δεν προδιαθέτει ότι μπορεί να τον ακολουθήσει «εν σώματι» σε τέτοιες πολιτικές».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ