ΟΙ ΠΕΜΠΤΕΣ ΑΛΛΙΩΣ, ΣΤΗΝ ΣΤΕΓΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας και ο Σύλλογος Ελλήνων Κοινωνιολόγων Ν. Λάρισας σας προσκαλούν την Πέμπτη  25 Φεβρουαρίου στην Στέγη Αλληλεγγύης, Παναγούλη 37 ώρα 7μ.μ. να λάβετε μέρος σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση και προβληματισμό με την κοινωνιολόγο κ .Διονυσία Τριπολίτου. Ο τίτλος του θέματος που θα διαπραγματευτεί είναι : «Ποιος είμαι, Ποια είμαι;»

Θα μας δοθεί η ευκαιρία να κατανοήσουμε το πόσο  σημαντικό ρόλο παίζουν στη ζωή μας οι καταβολές μας από τις προηγούμενες γενιές και οι προσωπικές μας εμπειρίες.Ποια είναι η δύναμη των στερεότυπων μας. Πώς επηρεάζεται η στάση ζωής μας από την επικοινωνία με τους άλλους, από την συμμετοχή μας σε ομάδες και από την κοινωνική δράση ή την αδράνεια μας. Ποιος είναι ο ρόλος  μας και πώς αλληλεπιδρούμε. Αν και πόσο η κρίση προκάλεσε έκπτωση στις αξίες και τις αρχές μας. Ποια «μηνύματα» μεταφέρουμε στο περιβάλλον μας. Πώς θα  διευρύνουμε τη κριτική μας σκέψης. Πώς να διαχειριστούμε τις αλλαγές και τα εμπόδια.

Γνωρίζοντας ποιοι είμαστε, δημιουργούμε την προϋπόθεση να ανακαλύψουμε τον όμορφο εαυτό μας και να  τον μοιραστούμε με τους άλλους. Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί γινόμαστε προπονητές στην καθημερινότητα, εμψυχωτές στην οικογένεια και πρότυπα στην κοινωνία. Η διαδικασία της μάθησης δεν χρειάζεται επιβολή αλλά αγάπη, κατανόηση, παρότρυνση και καθοδήγηση.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, σε γονείς, εκπαιδευτικούς και  εφήβους.

Η είσοδος είναι ελεύθερη!

Σας περιμένουμε!

Τα απογεύματα της Πέμπτης είναι αφιερωμένα σε ενημερωτικές ομιλίες, στην ανάδειξη διαφορετικών μορφών τέχνης, σε παρουσιάσεις βιβλίων, σε εκθέσεις ζωγραφικής ή φωτογραφίας με σκοπό την ανταλλαγή σε τρόφιμα για το Δωρητήριο τροφίμων των Εν. Πολ καθώς και  στην μουσική ψυχαγωγία των μελών μας.

Περιμένουμε και τις δικές σας προτάσεις στα τηλέφωνα των υπευθύνων για τη δράση : 6932430123( κ.Λίνα Κακαζιάνη) και 6974091819 (κ. Εύη Καλούδη)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ