Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΕΠΙΚΥΡΩΣΕ ΠΟΙΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ 3 ΕΤΩΝ ΣΕ ΠΡΟΕΔΡΟ Ε.Α.Σ. ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, απέρριψε την αίτηση αναίρεσης πρόεδρου Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών της Θεσσαλίας, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 3 ετών (εξαγοράσιμη) για χρέη του συνεταιρισμού προς το Δημόσιο ύψους 909.562 ευρώ.

Από το Πρωτοδικείο, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 4 ετών για μη εξόφληση προς το Δημόσιο, χρεών της τριετίας 2008 -2011, όμως στο Τριμελές Εφετείο, η ποινή μειώθηκε σε εξαγοράσιμη φυλάκιση 3 ετών.

Μετά, ο καταδικασθείς άσκησε αναίρεση στον Άρειο Πάγο κατά της εφετειακής απόφασης, επικαλούμενος ότι πράγματι υπάρχει η επίμαχη οφειλή, αλλά δεν αφορά τον ίδιο – και ότι τα χρέη δημιουργήθηκαν από την κακή πορεία του Συνεταιρισμού και η ευθύνη των χρεών είναι συλλογική και όχι ατομική.

Επίσης, υποστήριξε ότι η επίμαχη ένωση είναι στην διαδικασία της εκκαθάρισης, χωρίς όμως να προσκομίσει στο δικαστήριο κάποιο αποδεικτικό στοιχείο που να επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό του.

Το Ποινικό Τμήμα του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου έκρινε ότι οι ισχυρισμοί που προέβαλε, δεν αρκούν για να θεμελιώσουν τους ισχυρισμούς του και απέρριψε την αίτηση αναίρεσης.

newsit.gr

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ