ΤΟ ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ ΓΙΑ ΤΟ «ΔΥΣΣΑΚΟ» ΤΗΣ ΕΛ. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

«Αχνοζωγραφισμένα πρόσωπα προβάλλουν μέσα από την ένταση των γεγονότων, την ώρα που η προσωπική μυθολογία των ηρώων συνυφαίνεται με το ιστορικό και κοινωνικό πλαίσιο των τελευταίων 50 χρόνων στην Ελλάδα», περιέγραψε με τον πλέον ανάγλυφο τρόπο το νέο μυθιστόρημα της Ελένης Αναστασοπούλου «Δυσσάκος»

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAο φιλόλογος MhD Τάσος Μάτος, στο πλαίσιο σχετικής εκδήλωσης για την παρουσίαση του βιβλίου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στην κατάμεστη αίθουσα του θεάτρου ΟΥΗΛ.

«Χαρακτήρες και γεγονότα προοικονομούν τη μοίρα σε ένα μινιμαλιστικό σκηνικό με στακάτους ρυθμούς που βοηθά τον αναγνώστη να βιώσει τη συναισθηματική κατάσταση των ηρώων», συνέχισε ο κ. Μάτος περιγράφοντας συναισθηματικά και κοινωνικά εμπόδια που «πνίγουν» τους ήρωες του μυθιστορήματος, οι οποίοι ωστόσο «… μάχονται και πάντα σηκώνονται»!

Για το νέο βιβλίο της Ελ. Αναστασοπούλου μίλησαν ακόμη η συγγραφέας, ο αρχιτέκτονας Νίκος Σαμαράς και η συγγραφέας Μπέττυ-Βεατρίκη Μαγρίζου, ενώ την εκδήλωση που διοργανώθηκε από την αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, το Σύνδεσμο Φιλολόγων ν. Λάρισας, το Σύλλογο Ελλήνων Κοινωνιολόγων ν. Λάρισας, το βιβλιοπωλείο «Γνώση» και τις εκδόσεις Γαβριηλίδη συντόνισε ο εκπαιδευτικός – δημοσιογράφος Γιώργος Τράντας.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ