Η ΑΟΖ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΝΩ ΘΑ ΕΝΤΑΘΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΛΥΤΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

«Το Κυπριακό παραμένει πρόβλημα εισβολής και κατοχής, ενώ η Κυπριακή ΑΟΖ εγγυάται την ασφάλεια της Κύπρου», υποστήριξε τη Δευτέρα από τη Λάρισα ο Στρατηγικός Σύμβουλος Νίκος Λυγερός στο πλαίσιο σχετικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Δικηγόρων με θέμα «Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία: Ανθρώπινα Δικαιώματα-Ευρωπαϊκό Κεκτημένο-ΑΟΖ».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA«Προβλήματα διαλυτικών τάσεων από τους Κούρδους τα οποία και θα ενταθούν για την Τουρκία το επόμενο χρονικό διάστημα» περιέγραψε και ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων-Στρατηγικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς Παναγιώτης Ήφαιστος, ενώ παίρνοντας το λόγο ο πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων ν. Λάρισας Ντίνος Αυγουστής τόνισε ότι « η Δικοινοτική Ομοσπονδία αφορά σε ένα σχέδιο που ενδέχεται να έρθει σε δημοψήφισμα, ενώ στόχος μας παραμένει να αποτρέψουμε νέα τετελεσμένα που θα οδηγήσουν σε αφελληνισμό της Κύπρου».

«Πληρώνουμε το κόστος της ένταξής μας στην Ε.Ε όταν Γερμανία και Αγγλία έχουν τα συμφέροντά τους στην Τουρκία» υποστήριξε καταχειροκροτούμενος ο κ. Αυγουστής, ενώ για το θέμα μίλησε και ο πρόεδρος της Ένωσης Κυπρίων Ελλάδας, δικηγόρος Γιώργος Συλλούρης.

Την ενδιαφέρουσα εκδήλωση διοργάνωσαν ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας και ο Σύλλογος Κυπρίων του νομού μας και συντόνισε ο πρόεδρος του ΔΣΛ κ. Δημήτρης Κατσαρός.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ