Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ  ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ … ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

 

Μετά τους σταθμούς στην Τουρκία , στον Λίβανο και στο Ιράν , την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου στις 7 μ.μ. στην κινηματογραφική λέσχη Νίκαιας, σειρά έχει η Αίγυπτος με την ταινία « Μέγαρο Γιακουμπιάν».

Δυο λόγια για την υπόθεση: Το Μέγαρο Γιακουμπιάν είναι το πιο ξακουστό και μεγαλοπρεπές κτήριο αρχιτεκτονικής σημασίας σε όλο το κέντρο του Καΐρου

Ο σκηνοθέτης της ταινίας Marwan Hamed αντιλαμβάνεται το Μέγαρο Γιακουμπιάν σαν μικρόκοσμο της μοντέρνας Αιγυπτιακής ζωής και έτσι παρακολουθεί τις ζωές  των ανθρώπων  που ζουν στην ταράτσα και των ευνοημένων πλούσιων κατοίκων, εξερευνώντας ταυτόχρονα τις διαμάχες τους και τα κοινά τους προβλήματα .

Τρίωρο, σχεδόν, δράμα, ανθρωποκεντρικών ιστοριών, που διαδραματίζονται στην πολυκατοικία στο κέντρο του Καΐρου, στην οποία διαμένουν από σπουδαίες προσωπικότητες της καλλιτεχνικής, επιχειρηματικής και δημοσιογραφικής ζωής της πόλης μέχρι φτωχοί άνθρωποι, οι οποίοι έχουν καταλάβει, με παράγκες, την ταράτσα του κτιρίου, ένα φαινόμενο σύνηθες στην Αίγυπτο των τελευταίων δεκαετιών. Πέντε είναι ιστορίες, τόσα οι κεντρικοί ήρωες, διπλάσιοι οι χαρακτήρες, που τους πλαισιώνουν.

Ένας μεσήλικας κληρονόμος αριστοκράτη που συζεί με την υστερική αδερφή του αλλά λιγουρεύεται μικρούλες, ένας ομοφυλόφιλος εκδότης που δε θέλει άρθρα για την ομοφυλοφιλία στην εφημερίδα του ενώ εύκολα κάνει κηρύγματα υπέρ αυτής για να ρίξει κάποιον στο κρεβάτι, μια νέα γυναίκα που πρέπει να υφίσταται τη σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο εργασίας της για να βοηθήσει τη χήρα μάνα της στο μεγάλωμα των αδερφών της, ένας νεόπλουτος ιδιοκτήτης εταιρίας αντιπροσωπείας αυτοκινήτων που ορέγεται κοινωνική ανέλιξη και είναι έτοιμος να πληρώσει το τίμημα και ο αριστούχος γιος θυρωρού που τρώει πόρτα από την Αστυνομική Ακαδημία και καταφεύγει στο … Θεό!

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ 2016 ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ 7:00 ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΙΚΑΙΑΣ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ