400 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΑΝ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙ

Δεν έχει τέλος η οδύσσεια των προσφύγων οι οποίοι στην προσπάθειά τους να φύγουν από την Ελλάδα βρίσκουν ανυπέρβλητο τείχος στα σύνορα των Σκοπίων με αποτέλεσμα να είναι αναγκασμένοι να κινούνται στον ΠΑΘΕ και να διανυκτερεύουν στα λεωφορεία που τους μεταφέρουν σε διάφορα σημεία της χώρας.

Ετσι μετά τα λεωφορεία που ακινητοποιήθηκαν χθες στα Τέμπη, αργά το βράδυ είχαμε ακινητοποίηση 10 λεωφορείων με 400 περίπου πρόσφυγες στο Μικρό Ελευθεροχώρι λίγο έξω από την Ελασσόνα.

Στο σημείο που ακινητοποιήθηκαν έσπευσε από την πρώτη στιγμή ο δήμαρχος Ν. Ευαγγέλου και στελέχη της δημοτικής αρχής Ελασσόνας που μετέφεραν τρόφιμα στους ταλαιπωρημένους και νηστικούς πρόσφυγες.

Με αφορμή την παραμονή των προσφύγων στο Μικρό Ελευθεροχώρι, ο κ. Ευαγγέλου μιλώντας στο paidis.com αφού τόνισε ότι η δημοτική αρχή αισθάνθηκε την υποχρέωση να σταθεί στο πλευρό των ταλαιπωρημένων προσφύγων προσφέροντάς τους ελάχιστη βοήθεια, δεν έκρυψε την ενόχλησή του για το γεγονός ότι ως δήμος και ως δήμαρχος δεν είχε καμία απολύτως ενημέρωση για το θέμα και έμαθε για την ακινητοποίηση των λεωφορείων από κατοίκους του Μικρού Ελευθεροχωρίου.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι και άλλοι πρόσφυγες έχουν ακινητοποιηθεί στα όρια των νομών Λάρισας και Γρεβενών και ειδικά στη Δεσκάτη, ενώ υπάρχουν και αρκετοί πρόσφυγες στα Γρεβενά.

Στα Τέμπη

prosf1Εν τω μεταξύ χθες ο δήμος Λαρισαίων μοίρασε τρόφιμα στους πρόσφυγες που παρέμειναν εγκλωβισμένοι στα Τέμπη, αφού οι αρμόδιες αρχές σε επικοινωνία τους με στελέχη του Δήμου Λαρισαίων,  ζήτησαν να διερευνηθεί εάν υπάρχει δυνατότητα παροχής βοήθειας στους πρόσφυγες που παραμένουν εγκλωβισμένοι στα Τέμπη. Ο Δήμος Λαρισαίων, άμεσα κινητοποιήθηκε και στις 5 το απόγευμα. έφτασε στα Τέμπη, φορτηγό του Δήμου με τρόφιμα, νερό και είδη πρώτης ανάγκης.
Εγινε διανομή του τροφίμων και των άλλων ειδών, ενώ σε συνεργασία με το Δήμο Τεμπών θα υπάρξει μέριμνα για τροφή και νερό και για σήμερα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ