ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ:  Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΔΙΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΛΥΣΕΙΣ…

Για ελαφρύνσεις σε μικρομεσαίους και κατά κύριο επάγγελμα αγρότες αλλά και ενεργούς παραγωγούς, κάνει λόγο ο βουλευτής Λάρισας των ΑΝΕΛ Βασίλης Κόκκαλης σε δήλωσή του με αφορμή το διάλογο του πρωθυπουργού με αγρότες των μπλόκων.

Αναλυτικά ο κ. Κόκκαλης αναφέρει:

«Από την πρώτη στιγμή που οι αγρότες της Λάρισας και της Θεσσαλίας ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις τους, θεώρησα ότι σε πολλά από τα αιτήματά τους έχουν δίκιο και τόνιζα με κάθε ευκαιρία ότι μόνο με το διάλογο θα αρθούν παρεξηγήσεις και θα δοθούν λύσεις. Ιδιαίτερα στις συζητήσεις με τους υπουργούς της κυβέρνησης έθετα ζητήματα όπως μία πιο ευνοϊκή μεταχείριση στο φορολογικό και το ασφαλιστικό για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, για τους μικρούς και τους μεσαίους και για τις επιδοτήσεις που είναι συνδεδεμένες με την παραγωγή, γιατί αφορούν αυτό που ονομάζουμε ενεργό αγρότη.

Είναι εκείνος που δίνει προστιθέμενη αξία στο προϊόν του και προσφέρει απασχόληση και στους άλλους τομείς της οικονομίας…

Οι δύο συναντήσεις των αγροτών με τον πρωθυπουργό, μία τη Δευτέρα και μία την Πέμπτη, έδειξαν ότι ο διάλογος μπορεί να οδηγήσει σε λύση των οξυμένων προβλημάτων τους. Η πρώτη αποσαφήνισε την έννοια του κατά κύριου επάγγελμα αγρότη και έθεσε τις βάσεις για το αφορολόγητο των μικρών και μεσαίων παραγωγών και η δεύτερη της Πέμπτης το αποσαφήνισε προσθέτοντας και το αφορολόγητο των συνδεδεμένων ενισχύσεων και των επιδοτήσεων του πυλώνα ΙΙ (το λεγόμενο «πρασίνισμα» της ΚΑΠ, που αφορά το 40% των ετήσιων ενισχύσεων, από τις οποίες ωφελούνται κυρίως οι Θεσσαλοί και οι Λαρισαίοι αγρότες .

Μένει να γίνουν ακόμη πολλά τόσο στο ασφαλιστικό, όσο και στο κόστος παραγωγής, αλλά και στο θέμα των «κόκκινων δανείων» των αγροτών, το οποίο γνωρίζουν οι αγρότες, αλλά και οι έμποροι και ελεύθεροι επαγγελματίες ότι το παρακολουθώ στενά όπως και στο παρελθόν  και ως βουλευτής αποτελεί  την πρώτη μου προτεραιότητα. Στέκομαι στη δήλωση του πρωθυπουργού, ότι μόλις τελειώσει η αξιολόγηση θα επανεξεταστούν όλα αυτά τα ζητήματα όπως και ο φόρος στο κρασί και το τσίπουρο.

Τέλος θεωρώ ότι θα πρέπει σύντομα να γίνει μία συνάντηση του πρωθυπουργού και με τους κτηνοτρόφους, οι οποίοι έχουν ακόμη πιο οξυμένα προβλήματα και θα εργαστώ για να πραγματοποιηθεί αυτή το συντομότερο δυνατόν….»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ