ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ Ο Γ. ΜΑΝΩΛΗΣ

Το βράδυ της Τρίτης κλιμάκιο της αντιπολίτευσης του δήμου Τεμπών, με επικεφαλής τον Γ. Μανώλη , το δημοτικό σύμβουλο κ. Αθανάσιο Καραναστάση  και τους τοπικούς προέδρους Γόννων και Ιτέας  κ. Γ. Μπανιώρα και κ. Γ. Βλαχοστέργιο, επισκέφθηκε τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες στα Τέμπη και είδαν από κοντά την κατάσταση που επικρατεί εκεί, επισημαίνοντας τα εξής:

«Όπως είναι γνωστό, σε όλη τη χώρα βρίσκονται διάσπαρτοι και εγκλωβισμένοι χιλιάδες πρόσφυγες, από τις εμπόλεμες περιοχές, κυρίως Σύριοι. Στο νομό μας και συγκεκριμένα  στο δήμο Τεμπών είναι εγκλωβισμένοι στα Τέμπη (πάνω από 700 άνθρωποι) στην πλειοψηφία τους παιδιά και γυναίκες. Στο κρύο, άυπνοι, πεινασμένοι και άρρωστοι. Η εικόνα που αντικρίσαμε ήταν δραματική, θεωρούμε την κατάσταση έτσι όπως διαμορφώνεται ότι θα οδηγήσει σε απρόβλεπτες εξελίξεις. Κάτι που απευχόμαστε.

Οι άνθρωποι βρέθηκαν σε μία χώρα με 25% ανεργία, το εισόδημα των κατοίκων της οποίας συρρικνώθηκε κατά 23% μετά το ξέσπασμα της κρίσης, με ένα προβληματικό τραπεζικό σύστημα και ένα ασταθές πολιτικό σκηνικό. Σε γενικές γραμμές, όμως, οι πρόσφυγες έτυχαν καλής υποδοχής. Οι Έλληνες γα μια ακόμη φορά διδάσκουν σ΄ όλο τον κόσμο, ότι η αξιοπρέπεια και η ανθρωπιά μπορούν να διατηρηθούν κάτω και από τις πιο αντίξοες συνθήκες».

Και συνεχίζει,

«Καλούμε όλους τους πολίτες του δήμου μας, τους φορείς και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας, να εκφράσουν με κάθε τρόπο την ανθρωπιά, την αγάπη, την υποστήριξη και την αλληλεγγύη τους σ’ αυτούς τους συνανθρώπους μας που σήμερα μας έχουν ανάγκη. Καλούμαστε να συμβάλουμε όλοι  σ αυτή την  ανθρώπινη προσπάθεια και να υποστηρίξουμε  την αξιοπρέπειά τους».

Τέλος καλούμε όλα τα κόμματα να συνεννοηθούν επιτέλους και να καθορίσουν Εθνική στρατηγική διαχείρισης του προσφυγικού ζητήματος, που δυστυχώς εξελίσσετε σε Εθνική Τραγωδία.

Πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε όλοι  ότι καθόμαστε πάνω σε μία «βόμβα» με κίνδυνο όλη η χώρα να μετατραπεί σε ένα απέραντο στρατόπεδο φιλοξενίας προσφύγων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ