Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΙΩΤΗ ΔΡΑΠΕΤΗ

Συνελήφθη χθες το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας και του Αστυνομικού Τμήματος Ελασσόνας, ένας 27χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, παράνομη οπλοκατοχή και απείθεια.

Ειδικότερα, ο 27χρονος επιβαίνοντας σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, το οποίο όπως προέκυψε είχε αφαιρέσει λίγες ώρες νωρίτερα από τη Λάρισα, εντοπίστηκε στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας και μετά από καταδίωξη, συνελήφθη.

Από την κατοχή του κατασχέθηκαν ένα πτυσσόμενο στιλέτο, δύο μεταλλικοί κόπτες, μια φωτογραφική μηχανή, δύο κινητά τηλέφωνα, δύο κλειδιά αυτοκινήτων και προσωπικά έγγραφα άλλων προσώπων.

Επιπλέον, ο συλληφθείς την (12-02-2016) απέδρασε από κρατητήρια αστυνομικής Υπηρεσίας της Αττικής, όπου κρατούνταν για τα αδικήματα της αντίστασης, απείθειας και της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης.

Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 27χρονος είχε διαπράξει τις παρακάτω αξιόποινες πράξεις:

  • κατά το διήμερο (15/16-02-2016) αφαίρεσε δύο Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα από Αθήνα και Λάρισα, αντίστοιχα,
  • της (17-02-2016) μετέβη με Ι.Χ.Φ. φορτηγό αυτοκίνητο σε πρατήριο υγρών καυσίμων, όπου προμηθεύτηκε καύσιμα αξίας (86) ευρώ και στη συνέχεια διέφυγε χωρίς να καταβάλει το αντίτιμο και
  • την (24-02-2016) στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας αφαίρεσε από Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο μικρό χρηματικό ποσό και διάφορα προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα.

Όπως διαπιστώθηκε επίσης σε βάρος του 27χρονου εκκρεμεί εντάλμα σύλληψης για το αδίκημα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.

Τα αφαιρεθέντα οχήματα βρέθηκαν, κατασχέθηκαν και θα αποδοθούν στους παθόντες, ενώ μέρος των κατασχεθέντων αντικειμένων αποδόθηκε στους νόμιμους κατόχους.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ