ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: ΑΘΡΟΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΣ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

Ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βαγγέλη Αποστόλου, κατέθεσε μαζί με άλλους συναδέλφους του, – με πρώτο υπογράφοντα, τον βουλευτή Ν. Κοζάνης, κ. Γιώργο Κασαπίδη – , ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με θέμα τους “πλημμελείς ελέγχους στην αγορά γάλακτος, γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων στην εσωτερική αγορά”.

«Η ελληνική πολιτεία, για να προστατεύσει παραγωγούς, καταναλωτές και εθνική οικονομία, από φαινόμενα νόθευσης γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων, θέσπισε, εδώ και μια δεκαετία, την υποχρέωση τήρησης ισοζυγίου γάλακτος, από επιχειρήσεις επεξεργασίας του προϊόντος και με τους συστηματικούς ελέγχους που γίνονταν από την αρμόδια κρατική αρχή, υπήρχε σημαντική ελάττωση φαινομένων νοθείας.

Σήμερα πληθαίνουν οι καταγγελίες του αγροτικού κόσμου, για κυκλοφορία ελληνοποιημένων προϊόντων που έχουν κατακλύσει την αγορά, με τους επιτήδειους να βρίσκουν πρόσφορο έδαφος εξαιτίας της παντελούς απουσίας της πολιτείας. Νομίζω ότι η αίσθηση πως δεν λειτουργεί τίποτα στη χώρα, είναι πιο έντονη από ποτέ και η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που βρίσκεται στο δικό της παράλληλο σύμπαν», ήταν οι χαρακτηριστικές δηλώσεις του Λαρισαίου πολιτικού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ