“ΘΥΜΗΣΟΥ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ” ΣΤΟ ΜΑΞΙΜ

Συναυλία αφιέρωμα στην ελληνική οπερέτα με τίτλο “θυμήσου εκείνα τα χρόνια” θα πραγματοποιήσει η χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Τυρνάβου το Σάββατο 5 Μαρτίου στις 8το βράδυ στο Μαξίμ.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με τη συμμετοχή της η διακεκριμένη τυρναβίτισσα λυρική καλλιτέχνις Λίνα Τέντζερη.

Η συναυλία θα επαναληφθεί και την Κυριακή 6 Μαρτίου στις 11 το πρωί.

Είσοδος 5 ευρώ, ενώ εισιτήρια θα προπωλούνται στο βιβλιοπωλείο “Ιδέες” και στο θέατρο Μαξίμ στις 2,3 και 4 Μαρτίου από 11 έως 13.

Η Λ. Τέντζερη

τεντζερηΗ λίνα Τέντζερη γεννήθηκε στον Τύρναβο. Σπούδασε στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών με την Αντώνη Καλαϊτζάκη αποφοιτώντας με άριστα, Α’ βραβείο και Αριστείο εξαιρετικής επίδοσης (1977). Ακολούθως σπούδασε με υποτροφία στη Μουσική Ακαδημία Κιτζιάνα στη Σιένα με τον αρχιμουσικό και συνθέτη Εττόρε Καμπολλιάνι και, αργότερα, στο Τρεβίζο με το Μαρτσέλλο ντελ Μόνακο (Ιταλία). Απέσπασε Χρυσό μετάλλιο στο διαγωνισμό τραγουδιού «Πάολο Νέλια».

Εμφανίστηκε σε παραστάσεις όπερας όπερες και έδωσε ρεσιτάλ σε ευρωπαϊκές χώρες, ενώ στην Ελλάδα συνεργάστηκε με την ΕΡΤ, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και πρωταγωνίστησε στην παρουσίαση πέντε φωνητικών έργων στα Ηράκλεια ’86. Συμμετείχε σε παρουσιάσεις φωνητικών έργων εκκλησιαστικής μουσικής, όπως η Λειτουργία του Νέλσονα [Missa in Augustis- Nelson Mass] κ.ά. Το 1996 εμφανίστηκε ως Κλυταιμνήστρα στην Ηλέκτρα του Θεοδωράκη (Ηρώδειο).

Ηχογράφησε ατομικά ρεσιτάλ για το Α΄ και Γ΄ Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Κατά την περίοδο 1979/99 συνεργάστηκε με την ΕΛΣ σε περίπου 35 παραγωγές ή/και αναβιώσεις, εμφανιζόμενη σε 18 όπερες και μία οπερέτα. Ερμήνευσε πρωταγωνιστικούς, βασικούς και βοηθητικούς ρόλου μεσοφώνου, όπως: Ατσουτσένα [Ο τροβαδούρος/Il trovatore], Σαρλότ [Βέρθερος/Werther], Φλόρα Μπερβουά [Τραβιάτα/La traviata], Νάνσυ [Άλμπερτ Χέρρινγκ/Albert Herring], Χαίνζελ [Χαίνζελ και Γκρέτελ/Hänsel und Gretel], Ουρλίκα [Ένας χορός μεταμφιεσμένων/Un ballo in maschera], Άννιος [Η μεγαλοψυχία του Τίτου/La clemenza di Tito], Φενένα [Ναμπούκο/Nabucco], Κα Μεγκ Παίητζ [Φάλσταφ/Falstaff], Μανταλένα [Ριγολέττος/Rigoletto], Πρίγκηπας Ορλόφσκι [Η νυχτερίδα/Die Fledermaus], Δουλτσινέα [Δον Κιχώτης/Don Quichotte του Μασνέ], Λόλα [Καβαλλερία ρουστικάνα/Cavalleria rusticana] κ.ά.

Εργάστηκε στο έργο ψηφιοποίησης του Αρχείου της ΕΛΣ (ΕΣΠΑ) και στη Διεύθυνση Ανάπτυξης της ΕΛΣ. Συνεργάζεται με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και διδάσκει στο Ελληνικό Ωδείο και στο Ωδείο Αθηνών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ