Ρ. ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ: ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΙ Η Δ.Α. ΤΟ ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Λαρισαίων κ. Ρένα Καραλαριώτου, με αφορμή την απόρριψη του φακέλου της Λάρισας για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Στο θέμα της πολιτιστικής πρωτεύουσας, το οποίο είναι το μόνο με το οποίο  ασχολήθηκε η δημοτική αρχή,- και απέτυχε –  η θέση μας ήταν και  είναι η εξής: Είχαμε ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή, κατά τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, πως στηρίζουμε την προσπάθεια με όλες τις δυνάμεις μας, χωρίς ωστόσο να δίνουμε λευκή επιταγή σε κανέναν, σημειώνοντας ταυτόχρονα πως απαραίτητη προϋπόθεση στήριξης και συνεργασίας είναι η διαφάνεια.

Δυστυχώς αυτή η προϋπόθεση που θέσαμε δεν τηρήθηκε. Γι’ αυτό και καταγγείλαμε τις αναθέσεις- ύψους 170.000 ευρω –  που έγιναν στα πρόσωπα και στις εταιρίες των Αθηνών, (αφού οι Λαρισαίοι όπως μας είπαν δεν είναι ικανοί) που ανέλαβαν την ευθύνη προπαρασκευής και παρουσίασης του φακέλου “Λάρισα – Πολιτιστική Πρωτεύουσα”. Επίσης σημειώσαμε ότι απαιτείται  ρεαλισμός. Ρεαλισμός ως προς τα προσδοκώμενα οφέλη και τη σύνταξη του φακέλου .

Ανακοινώθηκε,  ότι  η Λάρισα δεν προκρίθηκε , ούτε καν  στην επόμενη φάση,   ώστε να καταστεί υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα για το  2021. Δεν τα κατάφερε. Αν είχαν αναλάβει τουλάχιστον Λαρισαίοι το όλο project θα είχαν μείνει και τα 170.000 ευρώ που δαπάνησε η δημοτική αρχή Καλογιάννη στην πόλη μας.

Καλούμε την δημοτική αρχή  και δεσμευόμαστε να στηρίξουμε, να ξεκινήσει μια  προσπάθεια  στον χώρο του πολιτισμού σαν να  είναι η Λάρισα υποψήφια για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα του 2021. Η Λάρισα έχει εξαιρετικό δυναμικό και οφείλουμε να το αναδείξουμε. Είναι αυτονόητο πως η δημοτική αρχή θα πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα τον φάκελο υποψηφιότητας. Το βίντεο το είδαμε …”. ».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ