ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Δεκάδες Λαρισαίοι  άνοιξαν το μεσημέρι του Σαββάτου μια μεγάλη αγκαλιά, για τους πρόσφυγες που παραμένουν στο Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων στο Μακυχώρι. 

5 10Οι κοινωνικές δομές του Δήμου Λαρισαίων, μαζί με τον Ερυθρό Σταυρό, τους Ενεργούς Πολίτες, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, διένειμαν το μεσημέρι του Σαββάτου τρόφιμα, είδης προσωπικής υγιεινής και ρούχα στις οικογένειες των προσφύγων, ενώ παιχνίδια  μοιράστηκαν στα μικρά παιδιά.

Παρών ήταν και ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ο οποίος μιλώντας μετά τη διαμονή σε εκπροσώπους των οργανώσεων και φορέων επεσήμανε ότι η ανταπόκριση κοινωνία της Λάρισας είναι συγκινητική απέναντι στο δράμα των προσφύγων, τους ευχαρίστησε για την στενή και εποικοδομητική συνεργασία με το Δήμο Λαρισαίων, συμπληρώνοντας ότι ο Δήμος θα παραμείνει μπροστά στη προσπάθεια για την ανακούφιση των προσφύγων. Εξέφρασε δε την ελπίδα το θέμα να επιλυθεί με τη συνεννόηση των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Σημειώνεται ότι στο χώρο έχουν στηθεί χημικές τουαλέτες, υπάρχει σε μόνιμη βάση κινητή μονάδα της 5ης ΥΠΕ, ενώ ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Νέστορας Αντωνίου βρέθηκε επίσης στο χώρο που βρίσκονται οι πρόσφυγες.

Ανοικτό την Κυριακή το πρωί το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Επίσης, από το Δήμο Λαρισαίων ανακοινώνεται ότι το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων (Μανωλάκη – 9-11, τηλ. 2410-255876) την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου θα είναι ανοικτό από τις 9 π.μ. εως τη 1 μ.μ., για να δέχεται από τους συμπολίτες είδης πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες.

Ιδιαίτερες ανάγκες υπάρχουν για:

Κουβέρτες

Παπούτσια

Ρούχα

Οδοντόκρεμες

Οδοντόβουρτσες

Σαμπουάν

Σαπούνι

Παιδικές πάνες

Μωρομάντηλα

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ