Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ ΣΗΜΑΝΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

Με μια μαζική συγκέντρωση για το γιορτασμό του Κιλελέρ η μικρομεσαία αγροτιά διαμήνυσε την αγωνιστική της ετοιμότητα έχοντας ως παρακαταθήκη τον πολυήμερο αγώνα της στα μπλόκα και στις άλλες πρωτοβουλίες, σημαίνοντας ταυτόχρονα και τη διάλυση του μπλόκου της Νίκαιας και άλλων μπλόκων σε όλη τη χώρα.

 

αγρ2 αγρ1Στη σημερινή συγκέντρωση, που έγινε στο μνημείο των κολίγων και του Μαρίνου Αντύπα την κεντρική ομιλία έκανε ο Βαγγέλης Μπούτας, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, ο οποίος μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι η πολυήμερη πάλη των αγροτών είναι αποτέλεσμα της συμμαχίας με τους εργαζόμενους και είχε ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση της κατάθεσης του Ασφαλιστικού καθώς επίσης απέσπασε τη δέσμευση για την ικανοποίηση αιτημάτων.

Κάλεσε, επίσης, σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα μπροστά στην κατάθεση του κυβερνητικού νομοσχεδίου στη Βουλή υπογραμμίζοντας ότι ο αγώνας από αύριο θα συνεχιστεί με νέες μορφές, ενώ αν χρειαστεί θα οργανωθεί αγωνιστική κάθοδος στην Αθήνα.

Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης οι αγρότες επέστρεψαν στο μπλόκο της Νίκαιας και πήραν τα τρακτέρ τους για να επιστρέψουν στα χωριά τους.

φωτο 902.gr και Πασχάλης Μάντης

1 / 4

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com