ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΙΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΡΕΤΑΣ

Ο καθηγητής του πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ένας εκ των ιδρυτικών μελών του Ποταμιού που αποχώρησε ήδη από το κόμμα, Δημήτρης Κουρέτας σε σημερινή του ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο facebook προβλέπει τη διάλυση του Ποταμιού με την ολοκλήρωση του συνεδρίου. Στην ανάρτησή του αναφέρει:

“Νομίζω οτι σήμερα μπαίνουν τίτλοι τέλους στο Ποτάμι. Ετσι τουλάχιστον το αντιλαμβάνομαι εγω. Ήμουν από αυτούς που το ίδρυσαν και πίστεψα ότι θα μπορούσε κάτι τέτοιο να προσφέρει στη χώρα. Όμως γρήγορα διαψεύστηκα. Θυμάμαι χαρακτηριστικά όταν λίγες μέρες μετά τις ευρωεκλογές όταν στα γραφεία της Σεβαστουπόλεως, είμασταν 9 υποψήφιοι ευρωβουλευτές και είπαμε στον Θεοδωράκη οτι αυτή η αμφισημία δεν θα οδηγήσει πουθενά. Μας απάντησε:
“Έτσι είναι τα πράγματα. Αν δεν σας αρέσει μπορείτε να φύγετε θα ελθουν άλλοι”.

Νομίζω αυτό συνοψίζει το Ποτάμι. Κανείς δεν έχει καταλάβει οτι ο Θεοδωράκης όλους τους ενδιαφέροντες ανθρώπους που κατά καιρούς μάζευε δίπλα του, τους μάζευε για να φαίνεται και να αποκτά αξία ο ίδιος. Δείτε τους 32 από τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές που έχουν με τον ενα η άλλο τρόπο φύγει η αποστασιοποιηθεί. Τους φώναζε για να φαίνεται ότι έρχονται άνθρωποι πετυχημένοι στον τομέα τους, με άποψη, και μετά τους απομάκρυνε , όταν οι άνθρωποι έλεγαν τη γνώμη τους. Και το έκανε με τον χειρότερο τρόπο. Έβαζε υπαλλήλους του να το πουν.

Λες και δεν ήξερε ότι κάποια στιγμή αυτοί οι άνθρωποι θα έλεγαν τη γνώμη τους.
Νομίζω ότι κόμμα που στελέχη που έχουν σημαντικό πολιτικό ρόλο και είναι υπεύθυνοι πολιτικής σε τομείς, μισθοδοτούνται από το κόμμα η τον ίδιο, δεν έχει προηγούμενο ούτε στα ολοκληρωτικά καθεστώτα. Αυτά ο πολύς κόσμος δεν τα ξέρει γιατί δεν μπορεί να μπει στα ενδότερα του κόμματος. Τα ‘πε δε και ο Θεοχάρης χθες στην ομιλία του.

Το έγκλημα του το οποίο θα τον κάνει τελικά persona non grata για τα δημόσια πράγματα στην Ελλάδα , είναι οτι οι πολίτες θα είναι καχύποπτοι πια στο επόμενο Ποτάμι , όταν αυτό γίνει.
Η χώρα χρειάζεται πολιτικό φορέα ο οποίος θα περιγράψει την παραγωγική ανασυγκρότηση της πατρίδας μας , με σχέδιο όχι με μαλ…ες. Γιατί αυτή πατρίδα αξίζει καλύτερο πολιτικό προσωπικό να την εκπροσωπεί”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ