ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Ανακοίνωση του συλλόγου εκπαιδευτικών α/βαθμιας νομού Λάρισας “Κ. Κούμας”
Ζούμε σήμερα το μεγαλύτερο κύμα μετακίνησης πληθυσμών στην περιοχή μας από την εποχή του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Οι λαοί στη «γειτονιά» μας ζουν σε πρωτόγνωρες συνθήκες βίας και πολέμων, ακραίας φτώχειας και καταδίωξης.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στην άλλη μεριά της Μεσογείου έχουν ήδη αφανιστεί από τις βόμβες, τις ασθένειες, την πείνα και την καταστροφή.

Η μαζική φυγή προσφύγων και μεταναστών από τις διαλυμένες χώρες αποτελεί μέγιστο ζήτημα κοινωνικής αλληλεγγύης, επειδή αναγκάζονται να βρουν καταφύγιο και άσυλο σε διάφορες περιοχές της χώρας απ΄όπου ελπίζουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την κεντρική Ευρώπη, όχι από επιλογή, αλλά εξαιτίας των πολέμων, της φτώχειας και των νεοϊμπεριαλιστικών επεμβάσεων του «πολιτισμένου» κόσμου και των οργανώσεων του, της Ε.Ε., του Ν.Α.Τ.Ο., των Η.Π.Α. και της Ρωσίας.

Σε αυτές τις συνθήκες εκτιμούμε ότι πρέπει με όλες τις δυνάμεις μας να αγωνιστούμε ενάντια στον πόλεμο.

Για ανθρωπιστικούς λόγους κρίνεται αναγκαία η απευθείας μεταφορά των προσφύγων από τα νησιά και τα σημεία εισόδου στις χώρες τελικού προορισμού τους έτσι ώστε να μην γίνει το Αιγαίο νεκροταφείο ανθρώπων.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει ευθύνες και υποχρέωση να πάρει ουσιαστικάμέτρα για τη σίτιση, στέγαση, περίθαλψη και μεταφορά των προσφύγων και μεταναστών. Είναι ζήτημα πολιτισμού και ανθρωπισμού. Πρέπει να ενισχύσει το προσωπικό και τις υποδομές που σχετίζονται με τη διάσωση, καταγραφή – ταυτοποίηση και ασφαλή μεταφορά  στα σημεία εξόδου από τη χώρα.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Κωνσταντίνος Κούμας» αποφάσισε να εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη με την προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης για παιδιά κυρίως των προσφύγων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας.

Απευθύνεται επίσης στους διευθυντές και τους προϊσταμένους των σχολικών μονάδων και τους παρακαλεί να ευαισθητοποιήσουν τις σχολικές κοινότητες για να εκφράσουν την ανθρωπιά, την αγάπη, την υποστήριξη με τη συγκέντρωση ειδών  πρώτης ανάγκης για παιδιά (γάλα εβαπορέ, ξηρά τροφή, μπισκότα, χυμούς μακράς διάρκειας, πάνες για βρέφη και μωρά).

Τα είδη που θα συγκεντρώσει το κάθε σχολείο με ευθύνη των διευθυντών και των προϊσταμένων των σχολείων να μεταφερθούν στα γραφεία του συλλόγου την Τρίτη 1 Μαρτίου 2016 και από ώρα 17:00  έως 21:00,

Αντιπροσωπεία μελών Δ.Σ. του συλλόγου θα  μεταφέρει και θα  παραδώσει  το υλικό ανθρωπιστικής βοήθειας  με είδη πρώτης ανάγκης στου χώρους όπου βρίσκονται εγκλωβισμένοι οι πρόσφυγες στο Ν. Λάρισας.

Οργανώνουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας . Διδάσκουμε την ανθρωπιά καιτην αλληλεγγύη!!!  Συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης και τα προσφέρουμε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ