ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ: Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

Με μια σκληρή ανακοίνωση αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες από τον Τύρναβο αντιδρούν στην εκδήλωση που διοργανώνει αύριο ο σύλλογος Ποντίων Τυρνάβου καλώντας τη δημοτική αρχή να την ακυρώσει. Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν τα εξής:

“Την ώρα που πρόσφυγες και μετανάστες εγκλωβίζονται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας – ακόμα και στο νομό μας (Τέμπη, Στόμιο) – εξαιτίας των πολιτικών της κυβέρνησης και κρατών-μελών της ΕΕ – Φρούριο που υψώνουν φράχτες και δημιουργούν σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης, το αντιρατσιστικό – αντιφασιστικό κίνημα χτίζει γέφυρες έμπρακτης αλληλεγγύης μαζί με τις τοπικές κοινωνίες.

Ο Ποντιακός Σύλλογος Τυρνάβου, μέλη του οποίου με δημόσιες τοποθετήσεις τους έχουν εκφράσει τις ακροδεξιές και ρατσιστικές τους απόψεις, “φλερτάροντας” μάλιστα και με τους φασίστες της Χρυσής Αυγής, προχώρησαν στη διοργάνωση εκδήλωσης στον Τύρναβο με θέμα: Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. “ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ-ΑΧΡΗΜΑΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ”.

Απευθυνόμενοι στους Ποντίους του Τυρνάβου και της ευρύτερης περιοχής αλλά και σε όλους τους δημότες: Ο Ποντιακός Ελληνισμός γνωρίζει τι πα’ να πει προσφυγιά και η συλλογική του ύπαρξη απέναντι στις βαρβαρότητες του εθνικισμού, δε τιμάται με μισαλλόδοξους και φασιστικούς “φερετζέδες”! Τους καλούμε να γυρίσουν την πλάτη στα κηρύγματα ξενοφοβίας και μίσους, με όποιο “συλλογικό” προσωπείο αυτά παρουσιάζονται. Να μην θυσιάσουμε την ιστορική μας μνήμη!

Απαιτούμε από τη δημοτική αρχή του Τυρνάβου, η οποία φέρει άμεση ευθύνη για την παραχώρηση του χώρου διεξαγωγής της εκδήλωσης, να πάψει να κάνει τα “στραβά μάτια” και να καταδικάσει απερίφραστα το γεγονός, ζητώντας παράλληλα και την ακύρωση αυτού.

Μπροστά στην καλλιέργεια φόβου, δε μένουμε θεατές!

Δε θα επιτρέψουμε να χυθεί και άλλο φασιστικό δηλητήριο στην πόλη μας!

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

Απέναντι στο τσάκισμα της ίδιας της ζωής και της αξιοπρέπειας, με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες είμαστε ΜΑΖΙ!”

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ