ΣΤΙΣ 16 ΜΑΪΟΥ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Δύο ημέρες νωρίτερα σε σχέση με πέρσι (στις 16 Μαΐου) θα ξεκινήσουν φέτος οι Πανελλαδικές Εξετάσεις. Την απόφαση αυτή έλαβε η Επιτροπή Εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας, μετά από προβληματισμό που υπήρξε για το εάν θα ξεκινήσουν οι εξετάσεις στις 16 Μαΐου ή μία εβδομάδα μετά.

Το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες 15 ημέρες.

Στελέχη του υπουργείου Παιδείας διατύπωναν την  άποψη ότι οι εξετάσεις θα μπορούσαν να αρχίσουν μία εβδομάδα μετά τις 16 Μαΐου, με το σκεπτικό ότι μετά τις διακοπές του Πάσχα θα πρέπει να δοθούν κάποιες ημέρες στα σχολεία για τις καθιερωμένες επαναλήψεις στην τάξη.

Το Πάσχα φέτος πέφτει την 1η Μαΐου  και τα σχολεία θα κλείσουν για τις διακοπές, λόγω εορτών, την Παρασκευή 22 Απριλίου και θα ανοίξουν τη Δευτέρα 9 Μαΐου.

Πέρσι, τα  Γυμνάσια και Λύκεια έκλεισαν στις 13 Μαΐου, προκειμένου να διεξαχθούν οι ενδοσχολικές και Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Ετσι μετά από την οριστικοποίηση της ημερομηνίας έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων στα Γυμνάσια και Λύκεια αναμένεται  τα μαθήματα να σταματήσουν   όπως και πέρσι στις 13 Μαΐου .

Σημειώνεται ότι το τελευταίο τριήμερο πριν τη λήξη των μαθημάτων οι καθηγητές κάνουν   επαναλήψεις και ανακοινώνεται στους μαθητές το πρόγραμμα των εξετάσεων.

Βέβαια για πολλούς  μαθητές της Γ Λυκείου η παρουσία στο σχολείο αναμένεται να σταματήσει πολύ πριν το Πάσχα, καθώς όπως συμβαίνει κάθε χρόνο  αυτή την εποχή,   αρχίζει μια φάμπρικα απουσιών και δικαιολόγησης απουσιών ώστε αρκετοί μαθητές (όχι όλοι) να “κάνουν” τις 114 ή τις 164 απουσίες, τις οποίες “δικαιούνται”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ