Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΟΠΛΟ

ΓΡΑΦΕΙ Ο Γιάννης Μπαμπανίκος Εθελοντής στη δράση της ΕΛΜΕ Λάρισας
Σε αυτή τη σφαγή του συριακού λαού είμαστε εκ των πραγμάτων σε αντίθετα στρατόπεδα. Οι  μακελάρηδες που έχουν όνομα ΝΑΤΟ , Ευρωπαϊκή Ένωση και από την άλλη οι λαοί της Ελλάδας των βαλκανικών και ευρωπαϊκών χωρών.

Στο έγκλημα που  συνεχίζεται με αμείωτη ένταση δεν μπορεί οι θύτες να είναι ταυτόχρονα και  υπερασπιστές των προσφύγων. Η αποσιώπηση των αιτιών του ιμπεριαλιστικού πολέμου στη Συρία  είναι συνειδητή και μεθοδευμένη. Στόχο έχει   να απαλλάξει τους ενόχους από την εγκληματική τους ευθύνη και να τους μετατρέψει σε αγγέλους  με τα ΜΜΕ  της χώρας μας ( τηλεοπτικά κατά κύριο λόγο ) να επιχειρούν να συσκοτίσουν  και να αλώσουν συνειδήσεις.

Το δράμα των προσφύγων συνεχίζεται και  η απάνθρωπη μεταχείριση τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά ως οντότητα θα ενταθεί.

Η πλήρης ανυπαρξία του κράτους  στην οργάνωση της περίθαλψης των προσφύγων   είναι  εξόφθαλμη .

Ταυτόχρονα  φασιστικοί κύκλοι  καλλιεργούν κλίμα μίσους , ξενοφοβίας και ρατσισμού  ενώ την  ίδια ώρα μαυραγορίτες ληστεύουν τους εξαθλιωμένους .

Είναι επιτακτική ανάγκη να απαντήσει ο λαός μας ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ και ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ σε όλα αυτά.

Από την καταδίκη των πολιτικών ενόχων μέχρι την οργανωμένη παρέμβαση αλληλεγγύης.

Με την  πρόσφατη εμπειρία της δράσης  αλληλεγγύης της ΕΛΜΕ  προκύπτει αβίαστα ένα απλό συμπέρασμα . Με λίγα μόλις χρήματα σιτίσαμε 276 άτομα το βράδυ της Παρασκευής. Πρόθυμοι συμπαραστάτες στάθηκαν αρκετοί φούρνοι της Λάρισας που πρόσφεραν δωρεάν τα  ψωμιά και άλλοι επαγγελματίες που έδωσαν σε τιμές  κάτω του κόστους είδη τροφίμων. Τους ευχαριστούμε θερμά.

Η συλλογή τροφίμων από τον καθένα χωριστά θα κοστίσει πολλαπλάσιο ποσό .

Η διαχείριση των ειδών  ( συλλογή , κατανομή ) είναι χρονοβόρα και κοπιαστική και άνιση  για τον κάθε πρόσφυγα.

Πρόταση προς τους συλλόγους εκπαιδευτικών  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης .

ΔΥΟ ΕΥΡΩ Ο ΚΑΘΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ  ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι με δεδομένη την καθολική ανταπόκριση το ποσό που συγκεντρωθεί με την εμπειρία της διαχείρισης  επαρκεί για τη σίτιση αρκετών ημερών.

Εθελοντές υπάρχουν , ευπρόσδεκτοι όλοι  για την  οργάνωση της δράσης.

Η παραπάνω πρόταση απευθύνεται και σε κάθε άλλο μαζικό φορέα του νομού μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ