ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ Η ΑΝΝΑ ΒΑΓΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ “ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ 2015-2016”

Τη Δευτέρα 29η Φεβρουαρίου και στην έδρα του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά έλαβε χώρα η όγδοη τελετή απονομής των Βραβείων «Προσωπικότητες 2015-2016» της Κερκυραϊκής Ένωσης Πειραιά και της Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, υπό την αιγίδα της Ένωσης Δημοσιογράφων Ευρωπαϊκού Τύπου.

Το βραβείο προσωπικότητας που διακρίθηκε στον πολιτισμό κατά το 2015-2016 απονεμήθηκε στη Λαρισαία ηθοποιό και βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά, σε αναγνώριση της διαχρονικής συμβολής της στην προαγωγή της εθνικής πολιτιστικής παραγωγής.

Η κ. Βαγενά κατά την παραλαβή του βραβείου, που της απένειμε ο καλός και παλιός της φίλος Μιχ. Αδάμ, καλλιτεχν. διευθυντής του Θεάτρου Badminton, δήλωσε: «Αισθάνομαι ιδιαίτερη συγκίνηση αλλά και χαρά γι’ αυτή τη βράβευση. Ωστόσο, δεν μπορώ παρά να υπογραμμίσω ότι η μεγαλύτερη τιμή που μου έχει γίνει μέχρι σήμερα ήταν το ότι αξιώθηκα να ανεβάσω παραστάσεις στις πλατείες, στα σταυροδρόμια, ακόμα και στις αποθήκες των χωριών της Θεσσαλίας, αλλά και όλης της Ελλάδας».

Όπως ανέφερε, μάλιστα, η κ. Βαγενά, απαντώντας στα σχόλια της κ. Ντόρας Μπακογιάννη που βραβεύτηκε επίσης, ως πολιτικός, από την Κερκυραϊκή Ένωση και κάλεσε το πολιτικό σύστημα να τελειώσει με τον λαϊκισμό: «Απαντώ στην κ. Μπακογιάννη ότι δεν αντιλαμβάνομαι το σχόλιο της και πού το απευθύνει, τελικά. Για μένα, ακόμη σοβαρότερο είναι να τελειώνουμε με τη διαπλοκή και τη διαφθορά που τόσο έβλαψαν τον τόπο μας, διαχρονικά».

«Όπως θα έλεγε και η Αγγ. Παπάζογλου την οποία έχω ενσαρκώσει επανειλημμένα –έμενε εδώ στην περιοχή της Κοκκινιάς και του Πειραιά, η μεγάλη αυτή Ελληνίδα Σμυρνιά– Ελλάδα δεν είναι ούτε ο Βενιζέλος ούτε ο Κωνσταντίνος, ούτε αυτοί που πρώτα βγάζουν τα λεφτά τους έξω και, μόλις παρα-ζορίσουν τα πράγματα, φεύγουν και οι ίδιοι. Η Ελλάδα είμαστε εμείς, ο απλός λαός, που μένουμε πίσω και, άμα χρειαστεί, πεθαίνουμε για αυτή την πατρίδα».

Συνέχισε δε η κ. Βαγενά «Τέτοιες απόψεις πρέπει να έχουμε για φάρο μας σήμερα. Κι αν θέλουμε να τελειώσει, άμεσα, κάτι στη χώρα μας αυτό είναι –πάνω απ’ όλα– η διαφθορά και η λαμογιά, απ’ την οποίαν πολλά ωφελήθηκε το παλιό πολιτικό σύστημα».

Η Άννα Βαγενά έκλεισε την ομιλία της λέγοντας: «Θέλω, τέλος, να προσθέσω ότι εγώ, ένα φτωχό κορίτσι από τη Λάρισα, που πάλεψα σκληρά, έφθασα ως εδώ καισήμερα παίρνω βραβεία και διακρίσεις, νιώθω την ανάγκη, όπως και η Λωξάντρα την οποίαν ενσαρκώνω αυτή την περίοδο στο θέατρο, να πω απ’ τα βάθη της ψυχής μου ‘Δόξα τω Θεώ’… βλέπετε είμαι μια κομμουνίστρια που πιστεύει στον Θεό, αλλά και στις άπειρες δυνατότητες του ανθρώπου».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ