ΟΡΓΗ ΚΟΚΚΑΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Την έντονη δυσαρέσκειά του για την καθυστέρηση στις πληρωμές ενισχύσεων, συνδεδεμένης στο βαμβάκι αλλά και εξισωτικών εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ, κ. Βασίλειος Κόκκαλης. «Πρέπει να είμαστε συνεπείς στα λόγια και στα έργα.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι πρέπει να γνωρίζουν εκ των προτέρων πότε θα καταβάλλονται ενισχύσεις κλπ για να προγραμματίζουν έγκαιρα τις εργασίες τους», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Λαρισαίος βουλευτής, σε συζήτηση στη βουλή.

Στο επίκεντρο όμως της συζήτησης βρέθηκε το σχέδιο νόμου για τους συνεταιρισμούς και τις ομάδες παραγωγών. «Μια νέα εποχή ανοίγει στον χώρο του αγροτικού συνεταιρισμού με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο κατατίθεται εντός του μήνα Μαρτίου στην Βουλή. Οι ομάδες παραγωγών πλέον αποτελούμενες από δέκα (10) άτομα (σε κάποιες περιπτώσεις και κάτω των 10) θα έχουν τον πρώτο λόγο πλέον με συγκεκριμένα φορολογικά κίνητρα αλλά και δυνατότητα εκπόνησης επιχειρηματικών προγραμμάτων.

Ενδεικτικό της νέας φιλοσοφίας του νομοσχεδίου είναι πω τα έξοδα λειτουργίας των ομάδων παραγωγών θα καλύπτονται από το Ελληνικό Δημόσιο. Ήρθε η ώρα ο αγροτικός τομέας να αλλάξει σελίδα», τόνισε ο Βασίλης Κόκκαλης, καλώντας τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «να βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο»  για τα χρέη Συνεταιρισμών. «Να τα πληρώσουνε αυτοί που τα δημιουργήσανε» δήλωσε ο Λαρισαίος πολιτικός.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ