ΣΤΕΝΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΣΕ ΔΑΜΑΣΙ, ΔΕΛΕΡΙΑ, ΔΕΝΔΡΑ, ΡΟΔΙΑ

Στο πλαίσιο σύνταξης της μελέτης Εθνικού Κτηματολογίου στο υπόλοιπο του Δήμου Τυρνάβου, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 02/03/2016 ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχιακό Μέγαρο Τυρνάβου, στην οποία συμμετείχαν

KT2ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης, οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Βρυοτόπου κα. Γκουντουβά, Δαμασίου κ. Τσανάκας, Δελερίων κ. Γκότσης, Δένδρων κ. Τασιούλας, Ροδιάς κ. Κουτσονάκος και στελέχη της Κοινοπραξίας «Ανάπτυξη» για την Κτηματολόγιο Α.Ε. που έχει αναλάβει την εκπόνηση του έργου.

Ο Δήμαρχος Τυρνάβου τόνισε την σημασία και την αναγκαιότητα του Εθνικού Κτηματολογίου και κάλεσε τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων να συμβάλουν αποφασιστικά τόσο στην ενημέρωση των πολιτών όσο και στην παρότρυνσή τους να συμμετάσχουν εγκαίρως στην διαδικασία κτηματογράφησης.

Από την πλευρά της ανάδοχης Κοινοπραξίας, διευκρινίστηκε καταρχήν ότι η υποβολή της δήλωσης του Ν. 2308/1995 είναι υποχρεωτική για το σύνολο των πολιτών, των νομικών προσώπων και του Ελληνικού Δημοσίου και τονίστηκαν τα παρακάτω:

  • Είναι σημαντικό οι πολίτες να δηλώσουν την ακίνητη περιουσία τους γιατί με τον τρόπο αυτό την κατοχυρώνουν και την διασφαλίζουν. Σε αντίθετη περίπτωση επέρχονται οι κατά το νόμο προβλεπόμενες κυρώσεις (π.χ. αδυναμία μεταβίβασης στα τέκνα τους, πώλησης, αγοράς κ.λπ.)
  • Οι πολίτες πρέπει να επισκεφθούν το συντομότερο δυνατό το Γραφείο Κτηματογράφησης, όπου εξειδικευμένο προσωπικό βρίσκεται εκεί για να τους πληροφορήσει και να τους κατευθύνει. Αυτή τη στιγμή υπάρχει η υπηρεσία Δικηγόρων και Μηχανικών στο Γραφείο Κτηματογράφησης την οποία μπορούν να «εκμεταλλευτούν» για κάθε απορία ή διευκρίνηση που χρειάζονται.
  • Τώρα που η διαδικασία κτηματογράφησης προχωράει μαζικά για όλο το Δήμο, το κόστος είναι πολύ μικρό σε σχέση με αυτό που οι πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν αργότερα, εάν αμελήσουν να δηλώσουν την ιδιοκτησία τους εμπρόθεσμα.
  • Οι πολίτες να μην προσέλθουν την τελευταία στιγμή, προκειμένου να αποφύγουν την ταλαιπωρία και την πολύωρη αναμονή σε ουρές.

Τέλος επισημάνθηκε ότι η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων λήγει στις 3-5-2016 για τους κατοίκους του εσωτερικού και στις 1-8-2016 για τους κατοίκους του εξωτερικού και το Ελληνικό Δημόσιο.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ