ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΤΑΒΕΛΗΣ

Χωρίς την παρουσία της υφυπουργού Βιομηχανίας Θεοδώρας Τζάκρη που ειδοποίησε για νοσηλεία της στο ΑΧΕΠΑ, και παρουσία της εκπροσώπου του προέδρου της ΝΔ και Υπεύθυνης Τομέα Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας του κόμματος κας Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου, τοπικών βουλευτών,

OLYMPUS DIGITAL CAMERAτου Περιφερειάρχη, του δημάρχου Λαρισαίων και εκπροσώπων φορέων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο σε ξενοδοχείο της Λάρισας η ετήσια τακτική γενική συνέλευση του ΣΘΕΒ.

Νωρίτερα και στο πλαίσιο της «κλειστής» συνέλευσης του Συνδέσμου προέκυψε και η νέα διοίκηση του ΣΘΕΒ με τον Αχιλλέα Νταβέλη να εκλέγεται πρόεδρος στη θέση του Απ. Δοντά.

Περιγράφοντας τους στόχους της νέας διοίκησης ο κ. Νταβέλης τόνισε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους πως άμεση προτεραιότητα θα δοθεί στην καταγραφή των προβλημάτων και στην αναζήτηση λύσεων.

«Η Θεσσαλία έχει όλες τις δυνατότητες εφόσον προχωρήσει με εξωστρέφεια να αναβαθμίσει την οικονομία της, ωστόσο τα όποια ψήγματα ανάπτυξης στην περιοχή δεν μπορούν να αναπτυχθούν χωρίς απόλυτη συλλογικότητα και επενδυτικά εργαλεία όπως είναι ο Αναπτυξιακός νόμος», τόνισε ο κ. Νταβέλης.

Από την πλευρά της η κ. Ασημακοπούλου αφού αναφέρθηκε στην απουσία κυβερνητικής εκπροσώπησης στη συνέλευση του ΣΘΕΒ υπογράμμισε την τεράστια σημασία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και της επιχειρηματικότητας ως εργαλείο εξόδου από την κρίση.

«Περιμένουμε τον Αναπτυξιακό νόμο, την ώρα που η οικονομία είναι υπό κατάρρευση και η αξιολόγηση κρέμεται από μία κλωστή», τόνισε η κ. Ασημακοπούλου καταλήγοντας πως «τα λόγια δεν αρκούν για την ανάπτυξη, αφού η ρητορική δεν είναι… πράξη».

Τέλος την ανάγκη διαλόγου « με όλες τις παραγωγικές τάξεις της χώρας χωρίς ιδεοληψίες και ταμπού προκειμένου να βγούμε από το αδιέξοδο» επεσήμανε σε σύντομη ομιλία του ο απερχόμενος πρόεδρος Απ. Δοντάς, έντονα φορτισμένος «για ένα κύκλο εμπλοκής με το ΣΘΕΒ που κλείνει μετά από 16 ολόκληρα χρόνια».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ