ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ «ΡΟΚΑ» Ή ΣΕ ΕΚΤΑΣΗ ΣΤΟ ΚΟΥΛΟΥΡΙ Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Με το Δήμο Λαρισαίων να προσανατολίζεται σε 2 προτάσεις προς την Περιφέρεια που πληρούν τις προϋποθέσεις προσωρινής εγκατάστασης περίπου 400 προσφύγων στην περιοχή πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας με μοναδικό θέμα συζήτησης το προσφυγικό.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΠρόκειται για το παλιό εργοστάσιο της «ΡΟΚΑ», ιδιοκτησίας της οικογένειας Καντώνια που ήδη ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του δήμου καθώς και για οικοπεδική έκταση 10 στρεμμάτων δίπλα στο Δημοτικό Αμαξοστάσιο στο Κουλούρι Λάρισας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του δημάρχου Λαρισαίων οι δύο προτεινόμενοι χώροι πληρούν τις βασικές προϋποθέσεις εγκατάστασης αφού μπορούν με παρεμβάσεις να διαμορφωθούν κατάλληλα, βρίσκονται πλησίον της ΠΑΘΕ και εκτός του αστικού ιστού, ενώ η οριστική πρόταση αναμένεται να ανακοινωθεί το αργότερο εντός 48 ωρών.

«Μπορούμε να καλύψουμε την τροφή, την περίθαλψη και τη στέγαση 400 περίπου ατόμων χωρίς να αντιμετωπίσουμε κανένα πρόβλημα με τους συμπολίτες μας, οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να μπουν στην άκρη», διαβεβαίωσε το σώμα ο Απόστολος Καλογιάννης αποδίδοντας παράλληλα τα εύσημα στις κοινωνικές δομές του δήμου, τους αλληλέγγυους και τον ιδιώτη του ΣΕΑ Ευαγγελισμού για τα άμεσα αντανακλαστικά τους και τη στήριξη που παρείχαν στους πρόσφυγες.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Καλογιάννης οι όποιες κινήσεις θα γίνουν σε συνεννόηση με το Συντονιστικό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας καθώς νεότερες πληροφορίες μιλούν για αναζήτηση τουλάχιστο μίας μεγαλύτερης δομής σε πανθεσσαλικό επίπεδο, ενώ ήδη ανακοινώθηκε και κινητοποίηση του εκπαιδευτικού δυναμικού για την απασχόληση των μικρών προσφυγόπουλων μέσα από δράσεις και δομές.

«Το προσφυγικό δεν είναι πρόβλημα που έπεσε από τον ουρανό, είναι ευρωπαϊκό ζήτημα και πρέπει να προσεγγισθεί αναλόγως χωρίς εύκολες κριτικές στην όποια κυβέρνηση», υποστήριξε ο δήμαρχος Λαρισαίων στηλιτεύοντας για μία ακόμη φορά το ενδεχόμενο διαχείρισης των σχετικών κονδυλίων από ΜΚΟ.

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα σηκώσει το βάρος και τα έξοδα και ως εκ τούτου θα πρέπει να παρακαμφθούν προσκόμματα και επιθεωρητές που ενδεχομένως θα καθυστερήσουν το έργο της», κατέληξε ο κ. Καλογιάννης.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ