Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΟΜΗ ΣΤΟ ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΟ ΠΡΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

 

Θέμα ωρών δείχνει πλέον η επίσημη ανακοίνωση για τη χρήση του εγκαταλελειμμένου στρατοπέδου «Ευθυμιόπουλου» στο Κουτσόχερο Λάρισας, ως χώρος υποδοχής και εγκατάστασης προσφύγων στη Θεσσαλία, επιβεβαιώνοντας έτσι πρόσφατες ανακοινώσεις του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη

στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας για κεντρικό σχεδιασμό του Συντονιστικού του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που αφορά στη Θεσσαλία.

Σχετικές παρεμβάσεις στο χώρο του στρατοπέδου θα γίνουν από το στρατό, ενώ στα 200 στρ. που καλύπτουν οι εγκαταστάσεις αναμένεται να φιλοξενηθούν 1.000 περίπου πρόσφυγες, με το στρατόπεδο να «σηκώνει» τους μισούς περίπου από τους 2.000 συνολικά που αναμένεται να φιλοξενηθούν στην περιοχή της Θεσσαλίας.

Οι προτάσεις για τη «ROCA» ή το χώρο δίπλα στα αμαξοστάσιο στο Κουλούρι δεν δείχνουν να εγκαταλείπονται ως λύσεις «άμεσης ανάγκης», ενώ προς το παρόν το βάρος της υποδοχής και του νέου κύματος προσφύγων που αναμένεται μέχρι την Πέμπτη θα σηκώσουν τα ΣΕΑ Ευαγγελισμού και Αλμυρού, με τους περισσότερους θεσσαλικούς δήμους να βρίσκονται σε αδιέξοδο ως προς την εξεύρεση χώρων υποδοχής.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ