“ΠΕΝΤΕ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΕΞΙΛΕΩΣΗ” ΣΤΟ ΟΥΗΛ

Jpeg

Η ποιητική συλλογή του Γιάννη Καμπύλη “Πέντε νυχτερινοί επισκέπτες ζητούν εξιλέωση” παρουσιάζεται την Παρασκευή 18 Μαρτίου στις 20:00 στο Θέατρο ΟΥΗΛ, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών, τη Διεθνή Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών και την Ένωση Λογοτεχνών Συγγραφέων Λάρισας.

Για το βιβλίο και τον ποιητή θα μιλήσει η ζωγράφος – λογοτέχνης Σταματία Καππέ. Ποιήματα από τη συλλογή θα διαβάσουν ο δάσκαλος-συγγραφέας Βασίλης Αρότσιος, ο δάσκαλος-συγγραφέας Βασίλης Καραβίδας και ο εικαστικός Αντώνης Καρακωνσταντάκης.
Συντονίζει η πρόεδρος της ΕΛΟΣΥΛ Δήμητρα Μπαρδάνη.

Είσοδος ελεύθερη.

Η Σταματία Καππέ γράφει μεταξύ άλλων για τον Γιάννη Καμπύλη:

“Aλλά ποιος είναι ο άνθρωπος και ποιητής Γιάννης Καμπύλης;
Τον γνώρισα στην Αθήνα στα γραφεία της Δ.Ε.Ε.Λ σε μια συνάντηση ποιητών καλλιτεχνών όπου μου ανακοίνωσε ότι θα εκδώσει την ποιητική του συλλογή και ζήτησε ένα έργο μου για εξώφυλλο. Δέχτηκα με μεγάλη μου χαρά και άφησα στην κρίση του να διαλέξει.
Το έργο μου, που κοσμεί το εξώφυλλο του βιβλίου του κυρίου Γιάννη Καμπύλη, είναι το “Φοβάμαι” από μια σειρά έργων μου του Πόνου που παρουσιάστηκαν στο Μαλλιάρης Παιδεία στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της παρουσίασης του βιβλίου της Νικολέτας Τσιτσανούδη Μαλλίδη “Η διαχείριση του πόνου στη δημόσια σφαίρα”.
O Γιάννης Καμπύλης, μας προσφέρει πολύ συγκινητικό ανθολόγιο ποιημάτων.
Μια σειρά δημιουργιών που προκαλούν τον αναγνώστη να διαπραγματευτεί με τα ποιήματα την ταυτότητά του καθώς τα διαβάζει.
Προκαλούν δε προβληματισμό, συζήτηση, αλλά και διαφυγή από μια σκληρή πραγματικότητα.
Ποιήματα ενός κατεξοχήν ευαίσθητου καλλιτέχνη που είναι εξοικειωμένος με την εναλλαγή των ρόλων. Καταφέρνει να διατρέχει τις ζωές, να βιώνει τα συναισθήματα και να τα εκφράζει με έναν εξαιρετικό ποιητικό ρόλο. Αλληγορίες, μεταφορές και επινοήματα χαρακτηρίζουν το λόγο ενός ευφαντάστου ποιητή που επιμένει να παραμένει ανήσυχος και δημιουργικός”.

Γιάννης Καμπύλης
Γεννήθηκε το 1954 στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Πέραμα. Τελείωσε το εξατάξιο γυμνάσιο Περάματος και κατέχει πτυχίο εργοδηγού ψυκτικού. Εργάστηκε ως δημοτικός και ιδιωτικός υπάλληλος και στη συνέχεια δραστηριοποιήθηκε με το εμπόριο.
Έλαβε μέρος σε ερασιτεχνικά θεατρικά σχήματα και ασχολήθηκε ως βοηθητικός ηθοποιός, με συμμετοχική του παρουσία σε αρκετές κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές.
Ασχολείται με τη συγγραφή από τα εφηβικά του χρόνια και ιδιαίτερα κατατρίβεται με την ποίηση και τη λογοτεχνία γενικότερα. Δείγματα του έργου του έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς στον τοπικό τύπο του Πειραιά.
Είναι μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και Καλλιτεχνών, της Εταιρείας Τέχνης και Πολιτισμού Κερατσινίου και της Τεχνόσφαιρας.
Το 2010 πήρε το τρίτο βραβείο διηγήματος του 10ου λογοτεχνικού διαγωνισμού της Εταιρείας Τέχνης και Πολιτισμού Κερατσινίου με το διήγημά του “Η μάσκα της Αλκμήνης” και το 2012 στον 12ο διαγωνισμό το πρώτο βραβείο ποίησης με το ποίημά του “Ταγκό θανάτου”, ενώ έχει πολλαπλώς τιμηθεί από τη Διεθνή Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών.
Το 2012 έλαβε μέρος στα Ε΄ Πολυδούρεια, ως πρωτοεμφανιζόμενος ποιητής.
Οι «Πέντε νυχτερινοί ταξιδιώτες ζητάνε εξιλέωση» είναι το πρώτο του ποιητικό έργο (2012).
Έκτοτε λαμβάνει μέρος στην καλοκαιρινή έκθεση βιβλίου στο Πασαλιμάνι υπό τη σκέπη της Εταιρείας Τεχνών Επιστήμης και Πολιτισμού Κερατσινίου (2013-2014-2015) παρουσιάζοντας το βιβλίο του «Πέντε νυχτερινοί ταξιδιώτες ζητάνε εξιλέωση» και αποσπώντας επαινετικά σχόλια.
Αυτήν την εποχή προετοιμάζει το επόμενο βιβλίο του, που -κατά πάσαν πιθανότητα- θα περιέχει διηγήματα.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ