ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ Π.Π.Ε 2021

Δημόσια ανοιχτή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Μαρτίου, ώρα 18:00 στο Δημοτικό Ωδείο με θέμα την αποτίμηση και αξιολόγηση της υποψηφιότητας της Λάρισας για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021.

Στην εκδήλωση αναμένεται να συμμετάσχουν πολίτες και εθελοντές που συνέδραμαν την προσπάθεια της διεκδίκησης, μέλη πολιτιστικών και παραγωγικών φορέων, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι των τοπικών και περιφερειακών μέσων ενημέρωσης.  

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά δημόσια ο φάκελος της υποψηφιότητας. Επιπλέον, ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Απόστολος Καλογιάννης, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών κ. Πάνος Σάπκας, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της υποψηφιότητας κ. Γιώργος Δαμ. Βουλγαράκης και η υπεύθυνη Δημιουργικού, Επικοινωνίας & Ψηφιακού Περιεχομένου της πρότασης κα. Όλγα Σταυροπούλου θα αναλύσουν επιμέρους πτυχές της υποψηφιότητας, συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών στοιχείων και δαπανών που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της.

Για την πρωτοβουλία της εκδήλωσης, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών κ. Πάνος Σάπκας δήλωσε σχετικά:

Από την έναρξη της προσπάθειάς μας είχαμε δεσμευθεί για πλήρη διαφάνεια και συστηματική ενημέρωση των Λαρισαίων. Η εκδήλωση που προγραμματίζουμε γίνεται για να ευχαριστήσουμε όσους συμμετείχαν ενεργά και πίστεψαν στην προσπάθεια, να παρουσιάσουμε και να αξιολογήσουμε τους βασικούς άξονες της πρότασης που υποβάλαμε και να σηματοδοτήσουμε τη νέα φάση της πολιτιστικής μας στρατηγικής όπως διαμορφώνεται μέσα από την εμπειρία που αποκομίσαμε το τελευταίο διάστημα. Παρόλη την απογοήτευση που νοιώθουμε για το αποτέλεσμα πιστεύουμε στο σχεδιασμό μας, όπως αποτυπώθηκε στην πρόταση που καταθέσαμε.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στους πολίτες της Λάρισας που επιθυμούν να ενημερωθούν για την υποψηφιότητα και την παρακαταθήκη που αφήνει για την πόλη και τον πολιτιστικό της σχεδιασμό. Επισημαίνεται ότι στο χώρο του Ωδείου θα εκτίθενται ζωγραφιές και εργασίες μαθητών που έγιναν κατά τις ενημερώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε σχολεία τους τελευταίους μήνες. Η εκδήλωση θα κλείσει με συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του δήμου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ