ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

«Έφυγε» σήμερα το πρωί από τη ζωή, ο δημοσιογράφος – συγγραφέας Αντώνης Νικολάου, σε ηλικία 50 χρόνων, μετά από γενναία μάχη που έδωσε με την επάρατο νόσο.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο στις 3. 00 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρδίτσας.

Ο εκλιπών αφήνει πίσω του, τη σύζυγό του Πόπη και τις δύο κόρες του, Άννα και Φαίδρα, τις οποίες λάτρευε. Μάλιστα το τελευταίο του μυθιστόρημα με τίτλο «Το κορίτσι με το κίτρινο παλτό», που παρουσιάστηκε στο κοινό πριν μια εβδομάδα ακριβώς, ήταν αφιερωμένο στις τρεις γυναίκες της ζωής του.

Ο Αντώνης γεννήθηκε το 1966 στην Καρδίτσα. Σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου και ήταν τακτικό μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων. Πρώτη του εμφάνιση στη λογοτεχνία ήταν το 1996 με τη συλλογή διηγημάτων «Η γυναίκα που στα μάτια της έβλεπες τη θάλασσα». Τα επόμενα χρόνια έγραψε μυθιστορήματα, θεατρικά έργα και νέα διηγήματα για τα οποία μάλιστα απέσπασε και βραβεία.

Τα τελευταία 30 περίπου χρόνια εργάζονταν στην εφημερίδα «Νέος Αγών», ενώ παράλληλα ασχολούνταν με μια από τις μεγάλες του αγάπες, το Θέατρο, γράφοντας και ανεβάζοντας έργα στη Θεατρική Σκηνή Καρδίτσας.

Εν τω μεταξύ το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας,  εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια του για τον πρόωρο χαμό του Αντώνη Νικολάου, ενός σπάνιου ανθρώπου, δημοσιογράφου, συγγραφέα, ανθρώπου του θεάτρου και λαμπρού οικογενειάρχη.

Η Καρδίτσα είναι φτωχότερη από τον θάνατο του Αντώνη που παρόλο που δεν ήταν μέλος της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε επέδειξε ήθος και συνέπεια στη άσκηση του λειτουργήματος της δημοσιογραφίας.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους εργαζόμενους– συναδέλφους της εφημερίδας « Νέος Αγών» με τους οποίους συνεργάστηκε για πολλά χρόνια.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ