ΝΤΡΟΠΗ: ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥΣ

Αντιδράσεις από ολιγομελή ομάδα κατοίκων της Μάνδρας προκάλεσαν διακοπή της συνεδρίασης του δ.σ. δήμου Λαρισαίων

Σκηνές απείρου κάλλους στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας καθώς μια καθ’ όλα ήσυχη διαδικασία και ενημέρωση για το προσφυγικό εξελίχθηκε σε «μπάχαλο» όταν ολιγομελής ομάδα κατοίκων της Μάνδρας που διαφωνούν με την εγκατάσταση προσφύγων στο στρατόπεδο «Ευθυμιόπουλου»

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAχαρακτηρίζοντας «δολοφόνους που πρέπει να μείνουν μακριά από τα παιδιά τους» τους πρόσφυγες και αποκαλώντας «ψεύτη» το δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη, εναντίον του οποίου εκτοξεύτηκαν απειλές σε προσωπικό επίπεδο με φράσεις όπως «με σένα θα τα πούμε, θα δεις σε λίγο τι συμβούλιο θα κάνεις», κάτι που προκάλεσε την προσωρινή διακοπή της συνεδρίασης!

Λίγο πριν αίσθηση προκάλεσε η οργισμένη αντίδραση της αντιδημάρχου Δ. Αράπκουλε που στο άκουσμα της λέξης «δολοφόνοι» από τον κάτοικο της Μάνδρας Φ. Παπαδόπουλο τον διέκοψε έξαλλη ζητώντας του να ανακαλέσει με τη χαρακτηριστική φράση «ντροπή σας είσαστε και πρόσφυγες!», ενώ την ακραία τοποθέτηση αποδοκίμασαν μέλη του σώματος αλλά και απλοί πολίτες που παρακολουθούσαν αηδιασμένοι την απρόοπτη εξέλιξη!

Με την εκκένωση της αίθουσας η ένταση μεταφέρθηκε στους διαδρόμους του μεγάρου όταν μέλη της Αντιρατσιστικής που παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση επιτέθηκαν φραστικά στους κατοίκους της κοινότητας με την κατάσταση να εκτονώνεται κυριολεκτικά στο παρά 1’ χάρη στην επέμβαση των ψυχραιμότερων που απομάκρυναν τους θερμόαιμους.

«Η Λάρισα έδωσε εξετάσεις ανθρωπιάς και πέτυχε, ενώ οι ελάχιστες ακραίες φωνές που πλησιάζουν τις χρυσαυγίτικες κραυγές είναι αστείες», ήταν η χαρακτηριστική αντίδραση του δημάρχου Λαρισαίων που ξεκαθάρισε ότι τα ξενοφοβικά κηρύγματα δεν αγγίζουν κανένα αφού «… άλλο η ανησυχία που εκφράζεται και άλλο τα ρατσιστικά κηρύγματα περί δολοφόνων».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ