ΣΤΟ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ Η ΕΛΜΕ

Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. ν. Λάρισας καλεί τους εκπαιδευτικούς να πάρουν μέρος μαζικά, στο Αντιπολεμικό – Αντι-ιμπεριαλιστικό – Αντιφασιστικό και Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο, που διοργανώνουν η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας (μέλος της ΕΕΔΥΕ) και το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, την Παρασκευή  11 Μαρτίου 2016 και ώρα 7:00 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας.

Η ΕΛΜΕ Λάρισας με ανακοίνωσή της καταδικάζει αποφασιστικά την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο αναφέροντας τα εξής:

“Καταδικάζουμε τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, που έχουν εξαπολύσει οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, στη Συρία, το Ιράκ, τη Λιβύη, για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, σε ανταγωνισμό με τη Ρωσία. Καταγγέλλουμε την αποκαλούμενη «πολυδιάστατη εξωτερική» πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που συνεχίζει την επικίνδυνη πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αφού έτσι εμπλέκει ολοένα και περισσότερο την Ελλάδα, στη δίνη των ιμπεριαστικών επεμβάσεων και πολέμων και βάζει σε μεγάλο κίνδυνο τα κυριαρχικά δικαιώματα και το λαό μας, σε μεγάλες περιπέτειες. Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης, να προτείνει από κοινού, με την Τουρκία και τη Γερμανία, την αποστολή ΝΑΤΟικών δυνάμεων στο Αιγαίο, στο όνομα της φύλαξης των Ελληνο-Τουρκικών Συνόρων, από τους πρόσφυγες!!!

Το ΝΑΤΟ είναι μακελάρης των λαών, είναι δολοφονικός πολεμικός μηχανισμός, δεν αναγνωρίζει σύνορα μεταξύ των μελών του και στηρίζει ανοιχτά, όπως και η Ευρωπαϊκή Ένωση, τις τουρκικές προκλήσεις και παραβιάσεις στον εναέριο χώρο και τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας. Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ υποστηρίζουν τις «γκρίζες ζώνες», με τις οποίες η Τουρκία εγείρει αξιώσεις, σε βάρος της χώρας μας. Η επίκληση του προσφυγικού προβλήματος (που οι ίδιοι οι ιμπεριαλιστές προκαλούν), γίνεται μοχλός, για την προώθηση των επιδιώξεων, για συγκυριαρχία και συνδιαχείριση του Αιγαίου, κάτω από την «ομπρέλα» των Ευρω-ΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών. Η συγκέντρωση ΝΑΤΟικών δυνάμεων στη περιοχή, συνδέεται με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Συρία και νέα επέμβαση στη Λιβύη.

Δυναμώνουμε την πάλη κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων.

Να μην περάσουν τα σχέδια του ιμπεριαλισμού!!!

Έξω το ΝΑΤΟ από το ΑΙΓΑΙΟ”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ