ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΔΟΜΕΝΙΚΟΥ

Σάρκα και οστά πήρε η προσπάθεια των οικογενειών του Δομένικου αλλά και τον γειτονικών χωριών που οι προγονοί τους υπήρξαν θύματα του ολοκαυτώματος του Δομένικου που συνέβη στις 16 Φεβρουαρίου του 1943 . Με την υπ’ αριθμ. 62/2015 Απόφαση  Ειρηνοδικείου Ελασσόνας αναγνωρίστηκε επίσημα ο « ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΔΟΜΕΝΙΚΟΥ»

και ορίστηκε προσωρινή διοίκηση που αποτελείται από Ψωμιάδη Στάθη Καφεπώλη Χαρίλαο, Καφεπώλη Στέφανο, Βαράμε Γιώργο, Καραγιάλη Βαγγέλη, Κιάτο Γιάννη και Παιδή  Θανάση . Στόχος του συλλόγου είναι η εντατικοποίηση των προσπαθειών που γίνονται τα τελευταία χρόνια για την απόδοση δικαιοσύνης στις οικογένειες των θυμάτων ,  μέσω ενός επισήμου φορέα . Σημαντική προϋπόθεση είναι η συμμετοχή των κατοίκων του Δομένικου και των γύρω χωριών στις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν.

Για το λόγο αυτό έχει ιδρυθεί σελίδα και group στο facebook με την ονομασία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΔΟΜΕΝΙΚΟΥ» . Η προσωρινή διοίκηση του συλλόγου έχει προγραμματίσει μια σειρά ενεργειών μεταξύ των οποίων είναι και οι πρώτες εκλογές του συλλόγου που θα γίνουν το Μεγάλο Σάββατο στο Δομένικο.

Καλούνται όσοι επιθυμούν να γραφτούν στον σύλλογο και να συμμετέχουν στις εκλογές  είτε ως μέλη είτε ως υποψήφιοι επικοινωνώντας  στο τηλέφωνο 6977356789 ή στο email domeniko.olokautoma@gmail.com καθώς και μέσω της σελίδας του συλλόγου στο facebook.

https://www.facebook.com/Σύλλογος-Οικογενειών-Θυμάτων-Ολοκαυτώματος-Δομένικου-

Στις τρέχουσες εξελίξεις σε εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια για την κατάργηση του τέλους δικαστικού ενσήμου στις αγωγές αποζημίωσης θυμάτων των Κατοχικών Δυνάμεων (1941-1945)   με  τροπολογία που κατατίθεται άμεσα στην Βουλή με την σύμφωνη γνώμη του Προέδρου της Βουλής και του Υπουργού Δικαιοσύνης και την οποία  υπογράφουν οι Βουλευτές όλων των Κομμάτων –Μέλη της διακομματικής επιτροπής διεκδίκησης των Γερμανικών αποζημιώσεων.

Τα μέλη του συλλόγου ευχαριστούν όλους τους Βουλευτές της επιτροπής και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της κ. Τριαντάφυλλο Μηταφίδη και την Βουλευτή κ. Άννα Βαγενά, μέλος της επιτροπής για την άμεση ανταπόκριση τους στο αίτημα μας για κατάργηση του δικαστικού ενσήμου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ