ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ: ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ Η Ρ. ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ ΤΗ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΜΙΣΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΤΗΣ

Με αφορμή το επεισόδιο στο Δημοτικό Συμβούλιο και τον χαρακτηρισμό «δολοφόνοι» που ακούστηκε για τους πρόσφυγες από  υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο της παράταξης «Νέα Αρχή» της κ. Ρ. Καραλαριώτου, η δημοτική αρχή σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

“Η κοινωνία της Λάρισας εδώ και είκοσι ημέρες, παραδίδει μαθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Οι πολίτες, είτε ως μέλη εθελοντικών οργανώσεων, είτε μεμονωμένα έδωσαν μάχες για να στηρίξουν κατατρεγμένους ανθρώπους, ως επί το πλείστον οικογένειες και παιδιά. Πολλά παιδιά. Βρέφη , μωρά, νήπια, εφήβους. Παιδιά που προέρχονται από περιοχές όπου «μιλάνε» τα όπλα και ο φανατισμός.

Σ΄ αυτή τη πρωτόγνωρη κατάσταση  για την χώρα και την Ευρώπη, η δημοτική αρχή του Δήμου Λαρισαίων, έκανε αυτό που υπαγορεύουν οι αρχές και οι αξίες του ανθρωπισμού. Εξάλλου, δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς μιας και η συλλογική συνείδηση και  το πολιτικό DNA της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, της «Συμπαράταξης Λαρισαίων»,  είναι ακριβώς αυτό.

Ο Δήμος Λαρισαίων, με όλες του τις δυνάμεις  αλλά και συγκεκριμένες δυνατότητες  ρίχθηκε στην πρώτη γραμμή αυτής της μάχης σε συνεχή συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Εκκλησία, τις εθελοντικές οργανώσεις και τις συλλογικότητες της πόλης.

Την ίδια ώρα η δημοτική αρχή αντιλαμβάνεται και κατανοεί την όποια εύλογη αγωνία και  λογικό προβληματισμό  για την εξέλιξη  αυτής της κρίσιμης κατάστασης, ιδιαίτερα των τοπικών κοινωνιών που βρίσκονται κοντά στο κέντρο φιλοξενίας, στο στρατόπεδο «Ευθυμιόπουλου». Γι αυτό ακριβώς το λόγο θέσαμε έντονα προς το κεντρικό συντονιστικό όργανο της κυβέρνησης τα ζητήματα της ασφάλειας του συγκεκριμένου χώρου και των γύρω οικισμών.

Όμως, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την ανάπτυξη ακραίων θέσεων και κηρυγμάτων ρατσισμού, ξενοφοβίας και μίσους. Ο χαρακτηρισμός «δολοφόνοι» που ακούστηκε για τους πρόσφυγες, από δημότη της Λάρισας, εντός του δημοτικού συμβουλίου καταδικάστηκε άμεσα από το δήμαρχο Απόστολο Καλογιάννη, την παράταξη της πλειοψηφίας και απο άλλες παρατάξεις και συμβούλους.

Δεν είχαμε καμία πρόθεση να αναφερθούμε στο επεισόδιο. Εξάλλου, η κοινωνία της Λάρισας με την εντυπωσιακή κινητοποίηση  της έχει αποδείξει ότι απομονώνει πολύ εύκολα τέτοιες φωνές. Διαπιστώσαμε όμως πως ο συγκεκριμένος δημότης που επιτέθηκε λεκτικά στο δήμαρχο και χαρακτήρισε δολοφόνους τους πρόσφυγες, έχει πολιτική ταυτότητα, αφού στις τελευταίες δημοτικές εκλογές συμμετείχε ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη  της κ. Ρένας Καραλαριώτου.

Ζητάμε από την κ. Καραλαριώτου να τοποθετηθεί δημόσια,  να διαχωρίσει τη θέση της και να καταδικάσει άμεσα την ρητορική του μίσους του στελέχους της παράταξής της”.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ