ΔΡΑΣΗ “ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥ ΤΟ ΠΑΙΔΙ” ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Κυριακή πρωί  με τους ουρανούς να  έχουν ανοίξει και τις σκηνές των προσφύγων  στη ΡΟΚΑ να κολυμπάμε στο νερό η Επιτροπή Αλληλεγγύης Εκπαιδευτικών  βρέθηκε ξανά δίπλα τους.

Υλοποιώντας άμεσα την καμπάνια  ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΖΕΣΤΟ ΓΑΛΑ για κάθε προσφυγόπουλο  ήταν εκεί  να δώσει μαζί με το γάλα , ένα μήνυμα ανθρωπιάς και φιλοξενίας.

Η απλόχερη στήριξη της καμπάνιας από εκπαιδευτικούς, μαθητές και απλούς πολίτες, αλλά και ο συντονισμός τους με το Δήμο Λαρισαίων τους  δίνει τη δυνατότητα να ξεδιπλώνουν  σε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  βάση το εγχείρημα τους.

Με δεδομένη τη σίτιση  από την 110 ΠΜ  η προσοχή της επιτροπής για τη στήριξη της πιο ευαίσθητης ομάδας ,των παιδιών  έχει πολλαπλή σημασία για το ρόλο τους ως δασκάλων.

Τα παιδιά των προσφύγων έχουν  ανάγκη σήμερα το γάλα ,από αύριο τη μόρφωση με ισότιμους όρους.

“Ενημερώνουμε τους συναδέλφους μας δασκάλους και καθηγητές , τους μαθητές μας και τους  γονείς ότι θα είμαστε  κάθε μέρα εκεί στη ΡΟΚΑ  στις 8. 15 το πρωί και στις 6.45 το απόγευμα γιατί η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ πρέπει να έχει σταθερή και ουσιαστική έμπρακτη στάση  ζωής.

Ενημερώνουμε επίσης τους συλλόγους εκπαιδευτικών και τις μαθητικές κοινότητες ότι δεν χρειάζεται πια η συλλογή τροφίμων ,αφού επιτέλους κρατική δομή εδέηση να αναλάβει.

Εμείς θα συνεχίσουμε να συγκεντρώνουμε τις ενισχύσεις σας για τη στήριξη της καμπάνιας μας κάθε βράδυ  8 – 9 έξω από το Δικαστικό Μέγαρο .

Σύντομα θα ανακοινώσουμε και τις υπόλοιπες δράσεις μας”, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους τα μέλη της επιτροπής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ