ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: ΣΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 2014 ΓΙΑ ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομίας κ. Γιώργο Σταθάκη και την Υφυπουργό κα Θεοδώρα Τζάκρη, κατέθεσε μαζί με άλλους συναδέλφους του – με πρώτη υπογράφουσα την Τομεάρχη Ανάπτυξης της ΝΔ, κα. Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου – ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με θέμα την “απλούστευση στην αδειοδότηση για τις επιχειρήσεις”.

«Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία δεν είναι άλλο από τις δαιδαλώδεις διαδικασίες για την αδειοδότηση επιχειρήσεων. Άνθρωποι με μεράκι, όραμα και ιδέες, που θέλουν να επενδύσουν, αποθαρρύνονται διαρκώς, από τις συνεχείς κωλυσιεργίες του συστήματος.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ το 2014, για πρώτη φορά, έφερε νομοθεσία – μεταρρύθμιση στον τομέα αδειοδότησης των επιχειρήσεων, παρακάμπτοντας τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργούσε η συναρμοδιότητα Υπουργείων και το μόνο που χρειαζόταν ήταν η ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης, με την έκδοση της προβλεπόμενης από το νόμο δευτερογενούς νομοθεσίας.

Δυστυχώς, από το 2015 η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, κρατά το νόμο ανενεργό, με αποτέλεσμα, επενδύσεις και επιχειρηματικότητα να βρίσκονται στο ναδίρ. Η αλλεργία τους στην επιχειρηματικότητα είναι απολύτως επιζήμια για τη χώρα», ήταν οι χαρακτηριστικές δηλώσεις του Λαρισαίου πολιτικού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ