ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΤΗΝ Π.Ε.Ο. ΒΟΛΟΥ – ΛΑΡΙΣΑΣ

Εργασίες συντήρησης σε τμήματα της παλαιάς εθνικής οδού Βόλου – Λάρισας ξεκινά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής του έργου «Συντήρηση της εθνικής με αρ.6 Βόλου – Όρια Π.Ε. Μαγνησίας»,

προϋπολογισμού 623.000 ευρώ με πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κώστας Αγοραστός ανέφερε: «Το έργο αυτό αφορά στη βελτίωση της μετακίνησης των ανθρώπινων κοινοτήτων και των εμπορευμάτων στην παλιά εθνική οδό Βόλου – Λάρισας. Μέχρι σήμερα έχουμε βελτιώσει το τμήμα από Λάρισα προς Βόλο και τώρα ξεκινάμε εκείνο από τη Μαγνησία μέχρι τα όρια του νομού Λάρισας. Είναι ένα έργο προϋπολογισμού 623.000 ευρώ, στο οποίο προβλέπεται η συντήρηση του οδοστρώματος, η χρήση αντιολισθητικής ασφάλτου, σήμανση, ενώ όπου απαιτείται θα τοποθετηθούν και τα απαραίτητα στηθαία. Να επισημάνω ότι ο δρόμος αυτός χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή καθώς δεν είναι ταχείας κυκλοφορίας, είναι μικρής ταχύτητας και χρησιμοποιείται από τους οδηγούς για να παρακάμψουν τα διόδια. Χρειαζόμαστε την οικονομική στήριξη της κεντρικής κυβέρνησης, από την οποία φέτος πήραμε πολύ λιγότερα χρήματα από ότι πέρυσι για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις δύσκολες συγκυρίες που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Το κόστος συντήρησης του μεγάλου οδικού δικτύου ευθύνης μας είναι τεράστιο και χρειαζόμαστε επιπλέον πόρους για να αντιμετωπίσουμε προβλήματα από τις βροχοπτώσεις, τους αποχιονισμούς, τις κατολισθήσεις και άλλα».

Κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν παρόντες, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Κίτσιος, Καλτσογιάννης, Χατζόπουλος και Ιγγλέσης και ο διευθυντής Τεχνικών Έργων της ΠΕΜΣ κ. Φλαμπούρης.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ

Οι εργασίες αφορούν άμεσες και βραχυπρόθεσμες επεμβάσεις για την συντήρηση της Εθνικής Οδού με αρ.6 Βόλου-Όρια Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων και περιλαμβάνουν την ανακατασκευή ασφαλτοτάπητα σε συνεχή τμήματα και την συντήρηση της σήμανσης και ασφάλειας της Ε.Ο.

H ανακατασκευή των ασφαλτοταπήτων αφορά την εξάλειψη τοπικών φθορών του ασφαλτικού οδοστρώματος και την ανακατασκευή των ασφαλτικών στρώσεων για την αποκατάσταση της ομαλότητας και συγκεκριμένα προβλέπονται οι παρακάτω εργασίες:

  • Φρεζάρισμα σε βάθος ανάλογα με το πρόβλημα που παρουσιάζουν
  • Εφαρμογή ασφαλτικής συγκολλητικής επάλλειψης με γαλάκτωμα.
  • Διάστρωση ασφαλτικής στρώσης μεταβλητού πάχους.
  • Κατασκευή αντιολισθηρής στρώση κυκλοφορίας πάχους 4 εκ.

Η συντήρηση της ασφάλειας και της σήμανσης της Ε.Ο. περιλαμβάνει τις ακόλουθες εργασίες :

  • Αποξήλωση κατεστραμμένων στηθαίων – αντικατάσταση με νέα, με προσαρμογή στο ύψος του τμήματος των υπολοίπων στηθαίων.
  • Επανατοποθέτηση πινακίδων πληροφοριακές, αναγγελίας κινδύνου και ρυθμιστικές, σε τμήματα όπου έχουν καταστραφεί .
  •    Θα τοποθετηθούν πινακίδες πληροφοριακών, αναγγελίας κινδύνου και ρυθμιστικών, όπου έχουν καταστραφεί.
  •  Διαγράμμιση στα τμήματα που θα γίνει αποκατάσταση των ασφαλτικών στρώσεων .

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ